Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, παρά το αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχωρούν σε τοποθετήσεις, κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, παρά το αρνητικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 1,29% στις 2.495,13 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 112,3 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν, παρά την πτώση των τιμών του πετρελαίου, καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα των Deutsche Bank και Metro δεν ικανοποίησαν την αγορά.
Στη Σοφοκλέους το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στους περισσότερους κλάδους και κυρίως στις μετοχές των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύεται κατά 1,35% στις 2.909,43 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημειώνει άνοδο 1,52% στις 1.377,49 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 ενισχύεται κατά 0,66% και ο FTSE/ΑSE Small Cap 80 καταγράφει κέρδη 0,47%.
Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες είναι σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι Τράπεζες (+1,98%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας (-0,33%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές του ΟΤΕ (+2,91% στα 12,04 ευρώ), της ΔΕΗ (+0,93% στα 19,50 ευρώ) και της Εθνικής Τράπεζας (+0,27% στα 22,06 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινούνται, 160 ενισχύονται, 105 υποχωρούν και 139 παραμένουν αμετάβλητες.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.