Χαμηλότερη η σχέση δολαρίου-ευρώ εν αναμονή ανακοινώσεων για την οικονομία των ΗΠΑ
Τάσεις υποχώρησης σημείωσε το δολάριο έναντι του ευρώ στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, καθώς οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί εν αναμονή της ανακοίνωσης σημαντικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία εντός της εβδομάδας.
88
Υποχώρησε την Τρίτη το δολάριο από τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές δηλώνουν επιφυλακτικοί εν αναμονή της ανακοίνωσης σημαντικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία εντός της εβδομάδας.
Το ευρώ ενισχύθηκε και άγγιξε σχεδόν τα 1,22 δολάρια, σημειώνοντας σημαντική μεταβολή σε σχέση με τα 1,1987 δολάρια στα οποία είχε υποχωρήσει τη Δευτέρα.
Το ευρώ διαπραγματευόταν μεταξύ 1,2045 – 1,2164 δολαρίων από τα 1,2055 δολάρια που ήταν αργά το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Yόρκη, ενώ το απόγευμα της Τρίτης βρισκόταν στα 1,215 δολάρια. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική τιμή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ισοτιμία ευρώ – δολαρίου διαμορφώθηκε στα 1,2111 δολάρια έναντι 1,2047 δολ. τη Δευτέρα.
Η υποχώρηση που παρουσίασε το αμερικανικό νόμισμα, αποδίδεται κατά κύριο λόγο στη σύγχυση σχετικά με τις δυνατότητες ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ, τροφοδοτώντας ανησυχίες για τις προοπτικές των αμερικανικών επιτοκίων.
Στην ενίσχυση του ευρώ συντελούν και οι αγορές ευρώ έναντι γεν. Αρνητικό παράγοντα για το δολάριο συνιστά επίσης η ανησυχία για ενδεχόμενες τρομοκρατικές ενέργειες κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που ξεκίνησε στις ΗΠΑ.
Ωστόσο, η προσοχή των αγορών είναι στραμμένη στην επικείμενη ανακοίνωση την Παρασκευή, των στοιχείων για τα αμερικανικά μισθολόγια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία αναμένεται να εμφανίσουν 150.000 θέσεις εργασίας επιπλέον τον Αύγουστο, μετά τα απογοητευτικά 32.000 μισθολόγια που προστέθηκαν τον Ιούλιο.
Τα στοιχεία που έχουν δοθεί προσφάτως στη δημοσιότητα έχουν στείλει συγκεχυμένα μηνύματα σχετικά με την ανάκαμψη της οικονομίας, αντικρούοντας την αισιοδοξία αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και τροφοδοτώντας ανησυχίες για τις προοπτικές των αμερικανικών επιτοκίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ποιοι πάνε ταμείο από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 27 Φεβρουαρίου
- Λέκκας: Οι σφοδρές βροχές έφεραν διαρκείς κατολισθήσεις – Γιατί το πρόβλημα με τη λειψυδρία παραμένει
- Σοκαριστικό βίντεο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες: Αθλήτρια παραλίγο να χάσει το μάτι της από λεπίδα πατινιού αντιπάλου (vid)
- Άρθρο 86: Μπορούν να εξεταστούν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μετά τις εκλογές;
- «Είναι πολύ χοντρός για ένα κουλούρι ακόμα» – Η Έιμι Γουάινχαουζ για τον φωτογράφο που απαθανάτισε το θρίαμβο της
- Χωρισμός: Ποιος θα κρατήσει τον σκύλο;
- Αμνηστία σε εκατοντάδες πολιτικούς κρατούμενους στη Βενεζουέλα
- Ο Μπαρτζώκας αποφασίζει για την 12άδα: Τι ισχύει με Μιλουτίνοφ και Τζόουνς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442