66

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής της ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, ο Χρήστος Γαρέφης, στα 49 του χρόνια, συμμετέχει για μία ακόμα φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μαζί με τον Ιορδάνη Πασχαλίδη, 37 χρόνων, είναι το ελληνικό πλήρωμα που στις 21 του μηνός θα ριχθεί στη μάχη της διάκρισης στην ιστιοπλοΐα, στην κατηγορία Tornado.

Η κατηγορία στην οποία συμμετέχουν αποκαλείται από τους ανθρώπους του χώρου ως η «F1» της θάλασσας, γιατί τα σκάφη μπορούν να πιάσουν ταχύτητες μέχρι και 55 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο Χρήστος Γαρέφης από τα 12 του ασχολείται με την ιστιοπλοΐα, αλλά γρήγορα στράφηκε στην κολύμβηση και το πόλο στην ομάδα του ΠΑΟΚ, όπου είχε πολλές συμμετοχές στην εθνική. Από το 1981 ανέλαβε προπονητής της κολύμβησης του ΠΑΟΚ, με κορυφαία επιτυχία του την κατάκτηση του εθνικού Πρωταθλήματος το 1987.

Είναι προπονητής της εθνικής ομάδας κολύμβησης τα 10 τελευταία χρόνια. Έχει κερδίσει δύο φορές το διάπλου του Τορωναίου (25 χιλιόμετρα), ενώ ήταν ο πρώτος Έλληνας τριαθλητής με συμμετοχή και τερματισμό στο IRON MAN.

Ο Ιορδάνης Πασχαλίδης, από την πλευρά του, γεννήθηκε το 1967 και ξεκίνησε την ιστιοπλοΐα το 1978 στον ΝΟ Καλαμαριάς. Αγωνίστηκε στις κατηγορίες ΟΠΤΙΜΙΣΤ, 420, Λέιζερ, Σόλινγκ, ΦΙΝ και 470. Αναδείχτηκε πρωταθλητής το 1989, το 90, το 91, το 92, και το 1995. Το 2001 μεταγράφηκε στον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Καταμαράν «Τορωναίος».

«Τα χρόνια βαραίνουν το κορμί, είναι μειονέκτημα για Ολυμπιακό επίπεδο, αλλά η στήριξη από την οικογένειά μου, τους συνεργάτες μου στη δουλειά και τους χορηγούς μού έδιναν κουράγιο. Πάντως, οι εργομετρικές εξετάσεις έδειξαν ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση» δήλωσε ο Χρήστος Γαρέφης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

«Δουλέψαμε σκληρά. Κάναμε… αφαίμαξη τεχνογνωσίας από κορυφαίους αθλητές του κόσμου. Είχαμε τη συμπαράσταση του Φορκς και του Μπάντοκ, οι οποίοι είναι κορυφαίες μορφές του αθλήματος, προετοιμαστήκαμε σκληρά και πηγαίνουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με στόχο το καλύτερο», δήλωσε ο Ιορδάνης Πασχαλίδης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο