Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών και την Πέμπτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές διαστάζουν να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις, μέχρι να ξεκαθαρίσει το κλίμα στις διεθνείς αγορές.
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών και την Πέμπτη, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές διαστάζουν να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις, μέχρι να ξεκαθαρίσει το κλίμα στις διεθνείς αγορές.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,05% στις 2.407,70 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 52,3 εκατ. ευρώ.
Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατεί νευρικότητα, καθώς οι επενδυτές αναζητούν κατεύθυνση, εν μέσω ελάχιστων σημαντικών εταιρικών νέων.
Στη Σοφοκλέους οι επενδυτές προχωρούν σε συγκρατημένες ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους και σε επιλεκτικές τοποθετήσεις κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύεται κατά 0,03% στις 2.795,24 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημειώνει άνοδο 0,11% στις 1.279,24 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 υποχωρεί κατά 0,17% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 καταγράφει απώλειες 0,50%.
Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες είναι σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουνοι εταιρείες Λιανικού Εμπορίου (-0,99%) και τα υψηλότερα κέρδη οι εταιρείες Βασικών Μετάλλων (+0,66%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές της Alpha Bank (-0,29% στα 20,94 ευρώ), του ΟΤΕ (-0,19% στα 10,64 ευρώ) και της Delta Singular (+4,64% σε 2,03 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινούνται, 91 ενισχύονται, 185 υποχωρούν και 110 παραμένουν αμετάβλητες
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.