Φθηνότερα κατά 30% φέτος τα τουριστικά πακέτα, λέει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο
Φθηνότερα κατά 31%, σε σχέση με το μέσο όρο, εμφανίζονται οι τιμές των ελληνικών τουριστικών πακέτων στα διαφημιστικά έντυπα των διεθνών tour operators, ενώ πέρυσι οι τιμές είχαν καταγράψει μείωση της τάξεως του 21%.
Φθηνότερα κατά 31%, σε σχέση με το μέσο όρο, εμφανίζονται οι τιμές των ελληνικών τουριστικών πακέτων στα διαφημιστικά έντυπα των διεθνών tour operators, ενώ πέρυσι οι τιμές είχαν καταγράψει μείωση της τάξεως του 21%.
Αυτό επισημάνθηκε από τη διοίκηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου (ΞΕΕ) στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων και της έναρξης της φετινής τουριστικής περιόδου.
Αναφερόμενοι στην πορεία της τουριστικής κίνησης, οι ξενοδόχοι για μια ακόμη φορά επισήμαναν ότι δεν εξελίσσεται όπως θα αναμενόταν και επικέντρωσαν την κριτική τους κυρίως στο γεγονός ότι δεν υπήρξε μέχρι τώρα επικοινωνιακή εκμετάλλευση των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ως τροχοπέδη για την προσέλκυση τουριστών από το εξωτερικό θεωρεί το ΞΕΕ την αύξηση του κόστους ζωής της χώρας μας, η οποία συγκαταλέγεται στις πιο ακριβές ευρωπαϊκές χώρες.
Δεδομένου ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πιθανώς να δώσουν αφορμή σε ορισμένους για να κερδοσκοπήσουν, οι ξενοδόχοι ζήτησαν αυτοσυγκράτηση από όλους. Η καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα μας θα είναι ο τουρίστας να φύγει ευχαριστημένος από την Ελλάδα, σημείωσαν χαρακτηριστικά.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.