Ηλεκτρονικά θα γίνεται η επιλογή για τακτικό φοροέλεγχο
Ηλεκτρονικό «δίχτυ» στήνει ο φοροελεγκτικός μηχανισμός για 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, καθώς από τον Απρίλιο αρχίζει η εφαρμογή τού νέου συστήματος ελέγχων point system. Στο νέο σύστημα η επιλογή των ελέχων θα γίνεται με μόρια.
Ηλεκτρονικό «δίχτυ» στήνει ο φοροελεγκτικός μηχανισμός για 1 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, καθώς από τον Απρίλιο αρχίζει η εφαρμογή τού νέου συστήματος ελέγχων point system.
Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, το νέο σύστημα προβλέπει την καθιέρωση αντικειμενικού τρόπου επιλογής των υποθέσεων για τακτικό φορολογικό έλεγχο, με βάση κλίμακα μορίων.
Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναμένεται, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, να θέσει σε δοκιμαστική λειτουργία το νέο σύστημα σε όλες τις ΔΟΥ και το ΣΔΟΕ (σε δεύτερη φάση και στα Ελεγκτικά Κέντρα), το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση των αντικειμενικών ελέγχων και προβλέπει online σύνδεση όλων των εφοριών που θα καταλογίζουν τα μόρια και του ΣΔΟΕ που θα καταλογίζει τις παραβάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι στο μοριακό σύστημα εντάσσονται επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσια ακαθάριστα έσοδα μέχρι και 30 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι απλές συνήθειες, όπως το να αποφεύγουμε το φαγητό λίγες ώρες πριν τον ύπνο, αρκούν για να ενισχύσουν την καρδιακή λειτουργία.