Εγκρίθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Γενικής Τράπεζας
Εγκρίθηκε από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Γενικής τράπεζας η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 89,142 εκατ. ευρώ με παραίτηση των παλαιών μετόχων. Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης η Societe Generale θα ελέγχει το 51% της Γενικής.
Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Γενικής Τράπεζας κατά 78 εκατ. ευρώ με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των μετόχων υπέρ της Societe Generale, καθώς και η έκδοση 14.857.143 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 5,25 ευρώ εκάστη, αποφασίσθηκε κατά την Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων.
Η έκδοση των νέων μετοχών θα γίνει στην τιμή των 6 ευρώ. Τα έσοδα της αύξησης θα ανέλθουν στα 89.142.858 ευρώ.
Όπως αναφέρεταισ το δικτυακό τόπο reporter.gr, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης η Societe Generale θα ελέγχει το 51% της Γενικής και το ΜΤΣ ένα ποσοστό της τάξης του 10,44%. Ο απώτερος στόχος της γαλλικής τράπεζας είναι να ελέγξει το 67% της Γενικής και αυτό θα επιτευχθεί με δημόσια προσφορά που θα υπάρξει περί τον Απρίλιο και στην τιμή των 6 ευρώ ανά μετοχή.
Επίσης στη συνέλευση αποφασίσθηκε η τροποποίηση των άρθρων 5 (περί μετοχικού κεφαλαίου) και 17 παρ. 1 του καταστατικού (σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου), ώστε να παρέχεται δυνατότητα στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού για άσκηση δικαιώματος διορισμού τριών μελών στο ΔΣ της Τράπεζας.
Η εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα έχει ως συνέπεια την προσαρμογή της τιμής της μετοχής, όπως προβλέπεται από τις σχετικές αποφάσεις του ΔΣ του Χρηματιστηρίου Αθηνών.