Σε κατάσταση πτώχευσης η Intersat – Αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής
Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της Ιntersat αποφάσισε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά από επιστολή της εταιρίας, με την οποία γνωστοποιείται ότι το Πρωτομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την κήρυξε σε πτώχευση.
Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της Ιntersat αποφάσισε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά από επιστολή της εταιρίας την Τετάρτη, με την οποία γνωστοποιείται ότι το Πρωτομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την κήρυξε σε πτώχευση.
Όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του ΔΣ του ΧΑ, η απόφαση ελήφθη από τον πρόεδρο για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού, αλλά και διασφάλισης της καλής λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς.
Πάντως, σύμφωνα με την επιστολή της εταιρείας, η διοίκηση ασκεί ήδη όλα τα ένδικα μέσα, προκειμένου να ακυρωθεί η απόφαση, την οποία χαρακτηρίζει ως εσφαλμένη, αφού, μεταξύ άλλων, το δικαστήριο που κήρυξε την πτώχευση είναι αναρμόδιο.
Αναλυτικά, η επιστολή της εταιρείας προς το ΧΑ είναι η εξής:
«Με λύπη αλλά και αγανάκτηση θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι αναρμόδιο δικαστήριο, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κήρυξε την εταιρία μας με την αριθμό 61/2004 απόφασή του σε πτώχευση. Την αίτηση πτώχευσης της εταιρίας υπέβαλε εργαζόμενη της εταιρείας, η οποία είχε ήδη συμπεριληφθεί, με προνομιακή κατάταξη, στον πίνακα κατάταξης που συνέταξε ο Συμβολαιογράφος Αθηνών κ. Σοφιανόπουλος, για τη διανομή της αποζημιώσεως που δικαιούται η εταιρία μας, λόγω της απαλλοτριώσεως από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, οικοπέδου της εταιρείας».
»Το τίμημα της απαλλοτριώσεως ανέρχεται στα εννέα εκατ. ευρώ και είναι κατατεθειμένα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Το δικαστήριο που κήρυξε την πτώχευση της εταιρείας ήταν αναρμόδιο να εκδικάσει την υπόθεση αυτή αφού είναι γνωστό ότι η έδρα της εταιρείας είναι η Θεσσαλονίκη και η σχετική αρμοδιότητα ανήκει σε δικαστήριο της έδρας της εταιρείας. Η εταιρεία ασκεί ήδη όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να ακυρωθεί η προφανώς εσφαλμένη αυτή απόφαση».
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας