Ουάσιγκτον: Ένα πορτοκάλι την ημέρα κάνει τον καρκίνο πέρα, όπως αποκαλύπτει μελέτη Αυστραλών επιστημόνων από τον κυβερνητικό ερευνητικό φορέα της χώρας Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization.
Ουάσιγκτον: Ένα πορτοκάλι την ημέρα κάνει τον καρκίνο πέρα, όπως αποκαλύπτει μελέτη Αυστραλών επιστημόνων από τον κυβερνητικό ερευνητικό φορέα της χώρας Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization.
Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζουν οι Αυστραλοί επιστήμονες, η κατανάλωση εσπεριδοειδών ελαττώνει έως και 50% την πιθανότητα προσβολής από καρκίνο του στόματος, του λάρυγγα και του στομάχου.
Επιπλέον, η κατανάλωση μεγαλύτερης της συνιστώμενης ποσότητας των πέντε μερίδων φρούτων ή λαχανικών την ημέρα ελαττώνει κατά περίπου 19% το ενδεχόμενο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου.
«Τα εσπεριδοειδή διαθέτουν πολύτιμες αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που προστατεύουν τον οργανισμό και ενισχύουν την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος», αναφέρει χαρακτηριστικά ένα από τα βασικά μέλη της επιστημονικής ομάδας.
Η ίδια μελέτη, που βασίστηκε στη σύγκριση των δεδομένων 48 παλαιότερων διεθνών ερευνών σχετικά με το ίδιο θέμα, καταδεικνύει επίσης, ότι τα εσπεριδοειδή ελαττώνουν επίσης την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, παχυσαρκίας και σακχαρώδους διαβήτη.
Όπως ανέφερε ένα από τα βασικά μέλη της επιστημονικής ομάδας, τα πορτοκάλια έχουν τις περισσότερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες από σχεδόν όλα τα φρούτα, με περισσότερες από 170 φυτοχημικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 60 φλαβονοειδών, δηλαδή ουσιών που έχουν αντιφλεγμονώδεις και θρομβολυτικές ιδιότητες.