Τρίτη 28 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Το Τικρίτ και τη Μοσούλη επισκέφθηκε την Παρασκευή ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας

Το Τικρίτ και τη Μοσούλη επισκέφθηκε την Παρασκευή ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας

Τη γενέτειρα του Σαντάμ επισκέφθηκε την Παρασκευή στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μ.Ανατολή ο Ντ.Ράμσφελντ· ακολούθως μετέβη στη Μοσούλη, όπου και ξεναγήθηκε με ελικόπτερο επάνω από την κατοικία όπου σκοτώθηκαν οι Ουντάι και Κουσάι Χουσεΐν.

51

Τη γενέτειρα του Σαντάμ Χουσεΐν επισκέφθηκε την Παρασκευή στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μ.Ανατολή ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, ο οποίος ακολούθως πέρασε με ελικόπτερο και επάνω από την κατοικία όπου σκοτώθηκαν οι γιοι του Ιρακινού πρώην ηγέτη, Ουντάι και Κουσάι, στη Μοσούλη.

Κατά τα όσα επισημαίνει το Reuters, εν όψει της άφιξης του Αμερικανού υπουργού Αμυνας η διοίκηση των ΗΠΑ τριπλασίασε τον αριθμό των στρατιωτών που στρατοπεδεύδουν στην πόλη Τικρίτ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 175 χιλιομέτρων βορείως της Βαγδάτης.

Αφότου συναντήθηκε με Αμερικανούς πεζοναύτες στη γενέτειρα του Σαντάμ, ο Ντόναλντ Ράμσφελντ επισκέφθηκε τη Μοσούλη του Βορείου Ιράκ, όπου και ξεναγήθηκε με ελικόπτερο επάνω από την κατοικία όπου εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν προσφάτως οι Ουντάι και Κουσάι Χουσεΐν.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου των ΗΠΑ πρόκειται να διανυκτερεύσει στη Βαγδάτη, όπου την Πέμπτη είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της αμερικανικής μεταβατικής διοίκησης, Πολ Μπρέμερ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 28 Απριλίου 2026
Cookies