Κυριακή 19 Απριλίου 2026
weather-icon 20o
Η υπόθεση πρόκριση στα χέρια της Ρεάλ με 2-1 επί της Γιουβέντους

Η υπόθεση πρόκριση στα χέρια της Ρεάλ με 2-1 επί της Γιουβέντους

Παρά τη μέτρια εμφάνισή της η Ρεάλ κατάφερε να αποκτήσει προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση στον τελικό του Champions League, επικρατώντας 2-1 της Γιουβέντους, που με το γνωστό της παιχνίδι έμεινε εντός στόχου. Την Τετάρτη ο ιταλικός «εμφύλιος» Μίλαν-Ίντερ...

26

Παρά τη μέτρια εμφάνισή της η Ρεάλ κατάφερε να αποκτήσει προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση στον τελικό του Champions League, επικρατώντας 2-1 της Γιουβέντους, που με το γνωστό της παιχνίδι έμεινε εντός στόχου.

Στο 23ο λεπτό ο Μοριέντες πέρασε τη μπάλα στο Ρονάλντο και ο Βραζιλιάνος με δυνατό σουτ νίκησε τον Μπουφόν, που λίγο νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει εκπληκτική απόκρουση σε φάουλ του Ζιντάν.

Όμως, η Γιουβέντους αποδείχθηκε καλά διαβασμένη. Κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους προς την περιοχή του Μπουφόν, χάρη στο εξαιρετικό στήσιμο της ομάδας από τον Μαρτσέλο Λίπι, που κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο τις απουσίες των δύο βασικών αμυντικών χαφ, του Εντγκαρ Ντάβιντς και του Αλέσιο Τακινάρντι.

Έτσι με τις γνωστές τις αντεπιθέσεις η Γιουβέντους κατάφερε αυτό που ήθελε. Το σουτ του Ντελ Πιέρο απέκρουσε ο Σαλγκάδο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, όμως ο Τρεζεγκέ ήταν μέσα στη φάση και την έστειλε στα δίχτυα στο 45λεπτο.

Σα να μην έφτανε αυτό, οι πρωταθλητές Ευρώπης υποχρεώθηκαν να στερηθούν τον Ρονάλντο που τραυματίστηκε και αποχώρησε στο 50. Οι Ιταλοί έδειχναν να ελέγχουν το ματς, έχασαν και μια καλή ευκαιρία με τον Ντελ Πιέρο στο 59, όμως ο Ρομπέρτο Κάρλος έδωσε τη λύση στους γηπεδούχους.

Με διαγώνιο σουτ στο 73, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπουφόν, που ήταν αδύνατο να αντιδράσει και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ιέρο, Ελγκέρα, Ρομπέρτο Κάρλος, Μακελελέ, Φίγκο, Ζιντάν, Γκούτι, Ρονάλντο (50 Πορτίγιο), Μοριέντες (79 Σολάρι).
Γιουβέντους: Μπουφόν, Μπιριντέλι, Τιράμ, Φεράρα, Ιουλιάνο (46 Πεσότο), Τζαμπρότα, Τούντορ (80 Καμορανέζι), Κόντε, Νέντβεντ (82 Ντι Βάιο), Ντελ Πιέρο, Τρεζεγκέ.

Ο ιταλικός «εμφύλιος»

Ο «εμφύλιος» του Μιλάνο παίρνει ευρωπαϊκό χαρακτήρα. Η Μίλαν τυπικά γηπεδούχος υποδέχεται την Ίντερ με στόχο να τριτώσει το καλό, καθώς σε δύο αναμετρήσεις για το campionato μετράει δύο νίκες.

Στον αγωνιστικό τομέα, στη Μίλαν, ο Αντρέα Πίρλο είχε έναν λόγο παραπάνω από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, να είναι παρών στο μεγάλο ντέρμπι με την Ιντερ. Κι ίσως επειδή η δύναμη της θέλησης είναι η ανώτατη, ο μέσος της Μίλαν νίκησε το χρόνο, διέψευσε τους γιατρούς και τέθηκε στη διάθεση του Κάρλο Αντσελότι για τον ιστορικό ημιτελικό του Champions League.

Από την άλλη πλευρά κανονικά στη διάθεση του ;Eκτορ Κούπερ τέθηκε ο αμυντικός της Ιντερ, Φάμπιο Καναβάρο. Ο Καναβάρο είχε τραυματιστεί στον τένοντα στις 12 Απριλίου, στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τη Μίλαν (0-1). Ο Καναβάρο λοιπόν θα παίξει, όχι όμως και οι Ζανέτι, Βιέρι, Γκαμάρα και Νταλμά, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Απριλίου 2026
Cookies