Επί ποδός η Τροχαία για την ασφαλή έξοδο των Αθηναίων εν όψει του Πάσχα
Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης η Τροχαία για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και για τη διευκόλυνση των Αθηναίων που φεύγουν από την πρωτεύουσα για να γιορτάσουν στην επαρχία το Πάσχα.
43
Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης η Τροχαία για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και για τη διευκόλυνση των Αθηναίων που φεύγουν από την πρωτεύουσα για να γιορτάσουν στην επαρχία το Πάσχα.
Όλη η δύναμη της Τροχαίας βρίσκεται επί ποδός και στα δύο εθνικά δίκτυα, ενώ από τις 6:45 το πρωί έχει παραχωρηθεί μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας για την έξοδο στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, από το Δαφνί έως τα διόδια της Ελευσίνας.
Η κίνηση και στα δύο δίκτυα είναι από το πρωί αυξημένη, αλλά δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στην κυκλοφορία, η οποία έχει σταθερή ροή.
Το μόνο πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν για 25 λεπτά στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, από τις 16:50 έως τις 17:15, καθώς κάτοικοι του Καπανδριτίου και των γύρω δήμων έκλεισαν το ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού, στο ύψος των διοδίων Αφιδνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χωματερή που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην περιοχή τους. Οι κάτοικοι έκλεισαν για πέντε λεπτά περίπου και το ρεύμα προς Αθήνα.
Παρ όλα αυτά, για λίγη ώρα δημιουργήθηκε ουρά αυτοκινήτων που έφθανε περίπου τα δυο χιλιόμετρα. Από τις 17:30 και μετά η κίνηση και στα δυο εθνικά δίκτυα γίνεται χωρίς προβλήματα.
Σημειώνεται ότι από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη πέρασαν από τα διόδια Ελευσίνας 126.000 αυτοκίνητα και από την Αθηνών-Λαμίας, στα διόδια Αφιδνών, 150.000 αυτοκίνητα (276.000 συνολικά), ενώ χθες, Μεγάλη Τετάρτη, πέρασαν 42.000 αυτοκίνητα από την Αθηνών-Κορίνθου και 39.600 από την Αθηνών-Λαμίας (81.600 συνολικά).
Η Τροχαία έχει προγραμματίσει έκτακτα μέτρα και για αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, καθώς και το Μεγάλο Σάββατο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.
Επίσης, σήμερα και αύριο, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών στις εθνικές οδούς. Με βάση την κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη χθες, η κίνηση των φορτηγών στους εθνικούς δρόμους θα απαγορεύεται κάθε Παρασκευή για την έξοδο από τις 4 μέχρι τις 9 το βράδυ και Κυριακή για την επιστροφή από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ. Η απαγόρευση για τη θερινή περίοδο θα ισχύσει εφέτος από τις 2 Μαΐου μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Το YouTube ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τους εφήβους
- Το Συμβούλιο Ασφαλείας βλέπει την κλιμάκωση του πυρηνικού προγράμματος στη Βόρεια Κορέα
- Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι κατέστρεψε μοναστήρι στο νότιο Λίβανο
- Τέλος θητείας για τον Τζερόμ Πάουελ – Τα οχτώ ταραχώδη χρόνια στο τιμόνι της FED
- Μαζικές περικοπές στο ΒΒC: Καταργούνται 2.000 θέσεις εργασίας
- Ο Στάρμερ προτρέπει σε αυστηρή δράση κατά των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων μετά από αντισημιτικές επιθέσεις
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 3 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442