Τη Μ.Πέμπτη στην κυκλοφορία η παράκαμψη του 123ου χλμ της οδού Κορίνθου-Τρίπολης
Παραδίδεται τη Μεγάλη Πέμπτη στην κυκλοφορία η παράκαμψη που κατασκευάσθηκε στην εθνική οδό Κορίνθου-Τριπόλεως, στο ύψος της Στέρνας. Στο σημείο εκείνο το οδόστρωμα είχε υποχωρήσει λόγω των βροχοπτώσεων του περασμένου Φεβρουαρίου.
30
Παραδίδεται την Μεγάλη Πέμπτη στην κυκλοφορία η παράκαμψη που κατασκευάσθηκε στην εθνική οδό Κορίνθου-Τριπόλεως, στο ύψος της Στέρνας. Στο σημείο εκείνο το οδόστρωμα είχε υποχωρήσει λόγω των βροχοπτώσεων του περασμένου Φεβρουαρίου.
Το έργο της παράκαμψης επισκέφθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, η οποία σε δηλώσεις της τόνισε ότι το έργο παραδίδεται είκοσι μέρες νωρίτερα.
«Μετά την κατολίσθηση είχα πει ότι θα γίνει προσπάθεια να παραδοθεί σε κυκλοφορία η παρακαμπτήριος σε δύο μήνες.
Προσπαθήσαμε όλοι να δώσουμε στην κυκλοφορία το τμήμα αυτό του δρόμου, όσο γίνεται νωρίτερα. Πρόκειται για πολύ σημαντική παρέμβαση, διότι θα βελτιώσει την κυκλοφορία των πολιτών προς την Πελοπόννησο» επισήμανε η κ. Παπανδρέου.
Ως προς τις ζημιές που υπέστη το οδικό δίκτυο στην περιοχή Τσακώνα, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δήλωσε ότι σχετική μελέτη βρίσκεται σε εξέλιξη και τον Ιούνιο θα μπορούν οι τεχνικές υπηρεσίες να αποφασίσουν εάν είναι εφικτά τα έργα κατασκευής παρακαμπτηρίου σε αυτό το σημείο.
«Έχουμε επιταχύνει όλες τις διαδικασίες και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα δείχνει πως όταν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πολλά και μεγάλα προβλήματα που δημιουργούν και οι καιρικές συνθήκες και οι ανθρώπινες ενέργειες» προσέθεσε η κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι τα έργα της Στέρνας και της Τσακώνας έχουν εγκεκριμένο προϋπολογισμό 100.000.000 ευρώ και διασφαλισμένους πόρους.
Το διάστημα από τη Μεγάλη Πέμπτη έως τη Δευτέρα του Θωμά οι οδηγοί δεν θα πληρώνουν διόδια στο τμήμα της παράκαμψης, ενώ τα διόδια της εθνικής οδού Κορίνθου – Τριπόλεως μειώνονται στο 1,5 ευρώ.
Τέλος, θα γίνει επανεκτίμηση της τιμής των διοδίων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, καθώς σύμφωνα με την κ. Παπανδρέου το αντίτιμο που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί σε ορισμένα οδικά σημεία είναι πολύ φθηνό και σε άλλα πολύ ακριβό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τέλος θητείας για τον Τζερόμ Πάουελ – Τα οχτώ ταραχώδη χρόνια στο τιμόνι της FED
- Μαζικές περικοπές στο ΒΒC: Καταργούνται 2.000 θέσεις εργασίας
- Ο Στάρμερ προτρέπει σε αυστηρή δράση κατά των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων μετά από αντισημιτικές επιθέσεις
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 3 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 1-2: Στο +14 από τη Ρεάλ οι Καταλανοί, έτοιμοι να πανηγυρίσουν τον τίτλο
- Τι πρέπει να μάθουν οι αγχώδεις γονείς για το εργασιακό μέλλον των παιδιών τους στην εποχή της AI
- Ηλίας Γκότσης: Δέχτηκα πρόταση να συμμετέχω σε ριάλιτι του εξωτερικού που θα με διεκδικούσαν άνδρες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442