Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη της «τρόικας» Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Βαλκανικής
H πρώτη συνάντηση της «τρόικας» Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Βαλκανικής πραγματοποιείται την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ. Θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και η μετανάστευση.
37
H πρώτη υπουργική συνάντηση της «τρόικας» Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων των χωρών της Βαλκανικής πραγματοποιείται από το πρωί της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.
Στην υπουργική συνάντηση, εκτός από τους εκπροσώπους των χωρών της Τρόικα (εκπρόσωποι της ΕΕ, Ελλάδα, Ιταλία) παρίστανται εκπρόσωποι από την Αλβανία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, την Κροατία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την ΠΓΔΜ, καθώς και εκπρόσωποι της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας.
Βασικό αντικείμενο της συνάντησης αποτελούν τα θέματα του ασύλου και της μετανάστευσης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αναζήτηση τρόπων αποτελεσματικού ελέγχου των συνόρων, σε θέματα έκδοσης βίζας και δικαστικών και αστυνομικών συνεργασιών.
Στη διάρκεια της συνάντησης στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, το θέμα της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αξιοποιώντας την πρόοδο και τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει οι χώρες της περιοχής, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από τη Διάσκεψη του Λονδίνου της 25ης Νοεμβρίου 2002 και ενόψει της Συνάντησης Κορυφής της 21ης Ιουνίου 2003 στη Θεσσαλονίκη.
Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπούν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Φίλιππος Πετσάλνικος και Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ενώ στη 1:00 το μεσημέρι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση υπουργοί θα κάνουν ανακοινώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το YouTube ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τους εφήβους
- Το Συμβούλιο Ασφαλείας βλέπει την κλιμάκωση του πυρηνικού προγράμματος στη Βόρεια Κορέα
- Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι κατέστρεψε μοναστήρι στο νότιο Λίβανο
- Τέλος θητείας για τον Τζερόμ Πάουελ – Τα οχτώ ταραχώδη χρόνια στο τιμόνι της FED
- Μαζικές περικοπές στο ΒΒC: Καταργούνται 2.000 θέσεις εργασίας
- Ο Στάρμερ προτρέπει σε αυστηρή δράση κατά των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων μετά από αντισημιτικές επιθέσεις
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 3 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442