Κυριακή 03 Μαϊου 2026
weather-icon 11o
Διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΑ για τη συμπεριφορά πεζοναυτών προς δημοσιογράφους στο Ιράκ

Διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΑ για τη συμπεριφορά πεζοναυτών προς δημοσιογράφους στο Ιράκ

Η ΕΣΗΕΑ προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση, ζητώντας να υπάρξει νότα προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα σχετικά με την «πρωτοφανή συμπεριφορά των πεζοναυτών κατά των δημοσιογράφων στο ξενοδοχείο Palestine της Βαγδάτης.

28

ΤΟ ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κ.Σημίτη, δια του υπουργού Τύπου και ΜΜΕ Χρ.Πρωτόπαπα, ζητώντας να υπάρξει νότα προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα σχετικά με τις καταγγελίες της Ένωσης Συντακτών, για «πρωτοφανή συμπεριφορά των πεζοναυτών κατά των δημοσιογράφων στο ξενοδοχείο Palestine της Βαγδάτης».

Στην σχετική της ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ επικαλείται «ανταπόκριση-καταγγελία› από τη Βαγδάτη προς το ΔΣ της Ένωσης, του συντάκτη της εφημερίδας Τα Νέα Γ.Διακογιάννη, ο οποίος έκανε λόγο για ελέγχους σε δωμάτια δημοσιογράφων από ενόπλους «Αμερικανούς ράμπο».

Η ΕΣΗΕΑ αφού αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι «αναμένεται από χθες απάντηση του κ. Πρωτόπαπα, ο οποίος υπεσχέθη ότι θα ενημερώσει σχετικά και το υπουργείο Εξωτερικών», προσθέτει ότι το κείμενο της καταγγελίας αποστέλλεται μεταφρασμένο από την Ενωση στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, ενώ ενημερώθηκαν το ελληνικό και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι διεθνείς οργανισμοί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 03 Μαϊου 2026
Cookies