Κυριακή 03 Μαϊου 2026
weather-icon 12o
Περαιτέρω οικονομική ενίσχυση για Ολυμπιακά έργα σε δήμους ανακοίνωσε ο Κ.Σκανδαλίδης

Περαιτέρω οικονομική ενίσχυση για Ολυμπιακά έργα σε δήμους ανακοίνωσε ο Κ.Σκανδαλίδης

Αύξηση του ποσού των 100 δισ. δραχμές που θα διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών για την υλοποίηση έργων στους δήμους, καθώς και γενικότερα μέτρα του ΥΠΕΣ εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων ανακοίνωσε την Τρίτη ο Κώστας Σκανδαλίδης.

43

Αύξηση του ποσού των 100 δισ. δραχμές που θα διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών στην «Αθήνα 2004» για την υλοποίηση έργων στους δήμους εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων ανακοίνωσε την Τρίτη ο Κώστας Σκανδαλίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την Γιάννα Αγγελοπούλου, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Διυπουργικής Επιτροπής.

Ο υπουργός Εσωτρικών, διαψεύδοντας τις φήμες που θέλουν την κυβέρνηση να μην είναι διατεθειμένη να δώσει το ποσό αυτό στους δήμους, ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη διατεθεί 68 εκατ. ευρώ, μέσα από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) για Ολυμπιακά έργα.

Ο κ. Σκανδαλίδης ανακοίνωσε, επίσης, την παροχή 10ημερης άδειας μετ αποδοχών στους δημοσίους υπαλλήλους που θα δουλέψουν ως εθελοντές κατά τη διάρκεια των Αγώνων, ενώ δεν έχει ακόμη αποφασιστεί η διεύρυνση του ωραρίου ορισμένων δημοσίων υπηρεσιών προς εξυπηρέτηση των επισκεπτών και των πολιτών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ωφελημένοι θα είναι και ορισμένοι αλλοδαποί, στους οποίους θα χορηγούνται με συνοπτικές διαδικασίες άδειες εργασίας και παραμονής στην Ελλάδα για διάστημα έως και τρεις μήνες, προκειμένου να εργαστούν στην περίοδο των Αγώνων. Για το σκοπό αυτό θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να κινηθεί η απαραίτητη διαδικασία μέσω των ελληνικών προξενείων σε άλλες χώρες.

Επιπλέον, ανάμεσα στις αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών περιλαμβάνονται η αναδιοργάνωση του σχεδίου «Ξενοκράτης» και η σύσταση Ειδικής Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, για θέματα αντιμετώπισης βιολογικών και χημικών όπλων.

Εκτός από τον τριψήφιο αριθμό 112 της Πολιτικής Προστασίας, η οποία αναβαθμίζεται και μέχρι τον Ιούνιο θα έχει μετεγκατασταθεί σε νέο μεγαλύτερο χώρο, θα υπάρξει και τετραψήφιος αριθμός (πιθανόν ο 2004) που θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και μέσω του οποίου οι πολίτες θα ενημερώνονται για την οργάνωση και την πρόοδο της πορείας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όπως επισήμανε ο κ. Σκανδαλίδης, τους τελευταίους έξι μήνες γίνεται μια αναπροσαρμογή των προγραμμάτων για τα έργα στους δήμους και πολλοί από αυτούς καταθέτουν συμπληρωματικά τεχνικά δελτία για έργα, τα οποία και εξετάζονται, ενώ η Ομάδα Παρακολούθησης Έργων αναμορφώνει τον προϋπολογισμό με βάση την προετοιμασία αυτών των προγραμμάτων. Αυτό είναι το μόνο θέμα που υπάρχει, δήλωσε ο υπουργός, καθώς πρέπει να ενταχθούν σε κάποιους κωδικούς από τα τελικά προγράμματα των δήμων.

Από την πλευρά της η κ. Αγγελοπούλου χαρακτήρισε τη συνεργασία της «Αθήνα 2004» με το υπουργείο Εσωτερικών πολύ καλή, υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πολύ σημαντική.

Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής αναφέρθηκε, επίσης, στα προγράμματα εκπαίδευσης στελεχών του δημοσίου τομέα, των ΚΕΠ (Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών) και 400 Ολυμπιακών υπευθύνων όλων των ΟΤΑ Αττικής, καθώς και σε προγράμματα προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ στις επιχειρήσεις (πρόγραμμα ΕΡΜΗΣ), στην αισθητική βελτίωση της εικόνας της πόλης, σε προγράμματα καθαριότητας και πρασίνου, αλλά και σε πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων με τη δημιουργία κυνοκομείου στις Ερυθρές.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τα πρόσφατα σχόλια του αντιπροέδρου της ΔΟΕ κ. Γκασπάρ, η κ. Αγγελοπούλου δήλωσε:

«Όλοι γνωρίζουν πως η Αθήνα κάνει μια εξαιρετικά μεγάλη προσπάθεια για μοναδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτή η προσπάθεια επιβραβεύεται παρά τα προβλήματα που είναι φυσικά και ανακύπτουν. Με τη ΔΟΕ συνεχίζουμε τη συνεργασία μας, η οποία μάλιστα εντείνεται όσο πλησιάζουν οι Αγώνες. Τα σχόλια τα θέλουμε μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 03 Μαϊου 2026
Cookies