Μειώνει την παραγωγή της η Chrysler
Σημαντικά προβλήματα περιμένουν το νέο πρόεδρο της Chrysler μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, καθώς οι παραγγελίες των αντιπροσώπων αναμένεται ότι θα είναι 100.000 λιγότερες από τον όγκο της παραγωγής του εργοστασίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αμερικανικό Τύπο. Οι επίσημοι αντιπρόσωποι της Chrysler έχουν παραγγείλει ήδη 16.000 λιγότερα minivan, 18.000 λιγότερα SUV Grand Cherokee […]
Σημαντικά προβλήματα περιμένουν το νέο πρόεδρο της Chrysler μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, καθώς οι παραγγελίες των αντιπροσώπων αναμένεται ότι θα είναι 100.000 λιγότερες από τον όγκο της παραγωγής του εργοστασίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αμερικανικό Τύπο.
Οι επίσημοι αντιπρόσωποι της Chrysler έχουν παραγγείλει ήδη 16.000 λιγότερα minivan, 18.000 λιγότερα SUV Grand Cherokee και 14.000 λιγότερα sedan, τα οποία είχαν προγραμματιστεί να κατασκευαστούν κατά το Δεκέμβριο.
Αυτή η κατάσταση ενδέχεται να οδηγήσει στο προσωρινό κλείσιμο των περισσότερων εργοστασίων από όσα είχαν υπολογίσει αρχικά οι υπεύθυνοι της αμερικανικής εταιρείας.
“Η Chrysler διαθέτει μεγάλες ποσότητες οχημάτων στις αποθήκες της, ενώ από την άλλη πλευρά η αγορά κινείται με αργούς ρυθμούς και το βιβλίο των παραγγελιών της εταιρείας είναι φτωχό” αναφέρει ενδεικτικά ο Stephen Girsky, αναλυτής της Morgan Stanley Dean Witter. “Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν δύο επιλογές: η παροχή κινήτρων προς τους αγοραστές ή η μείωση της παραγωγής. Πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι της Chrysler θα μειώσουν την παραγωγή”.
Στην Chrysler πάντως δεν δείχνουν να ανησυχούν, καθώς, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Jay Cooney, το χρονοδιάγραμμα των παραγγελιών αποτελεί ενδεικτικό έγγραφο και δεν υπάρχουν σχέδια για τη διακοπή της λειτουργίας των εργοστασίων.
Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Οκτωβρίου, ο όμιλος Chrysler αποφάσισε να σταματήσει τις διαδικασίες παραγωγής σε επτά κατασκευαστικές μονάδες για μία εβδομάδα. Η απροσδόκητη απόφαση προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις που οδήγησαν στην απομάκρυνση του James Holden από τη θέση του προέδρου της Chrysler.
Τη θέση του κατέλαβε ο Dieter Zetsche, Γερμανός ηλεκτρολόγος μηχανικός γεννημένος στην Τουρκία και μέχρι πρότινος έμπιστο ανώτατο στέλεχος της DaimlerChrysler, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που αφορά στις μειωμένες πωλήσεις, όπως δηλώνει ο εκπρόσωπος της εταιρείας. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, οι πωλήσεις που σημείωσε ο όμιλος το Νοέμβριο παρουσιάζονται κατά 7% μειωμένες σε σχέση με τις αντίστοιχες της περσινής περιόδου.
“Από τη μια πλευρά αυξάνονται τα έξοδα για την προώθηση των μοντέλων και από την άλλη η τιμή πώλησης παραμένει στα ίδια επίπεδα ή μειώνεται” τόνισε ο S.Girsky.
Η Chrysler, πάντως, δεν είναι η μοναδική εταιρεία που αναγκάστηκε να διακόψει την παραγωγή των εργοστασίων της, εξαιτίας των νωχελικών ρυθμών που επικρατούν στην εγχώρια αγορά. Η General Motors είχε αποφασίσει και αυτή να “παγώσει” τη λειτουργία τεσσάρων εργοστασίων της για τρεις ημέρες.
auto.in.gr
- Ιράν: Αλλες «δύο εβδομάδες» χρειάζονται οι ΗΠΑ για να πλήξουν όλους τους στόχους τους, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
- Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 344 παιδιά πέθαναν από τον Μάρτιο εξαιτίας επιδημίας ιλαράς
- Κολομβία: 4 εργαζόμενοι νεκροί εξαιτίας έκρηξης σε στοά ανθρακωρυχείου βάθους 500 μέτρων
- Ιράν: «Εντελώς απαράδεκτη» κρίνει ο Τραμπ την απάντηση της Τεχεράνης στην αμερικανική πρόταση
- ΗΠΑ: Το τοπικό Κογκρέσο στην Οκλαχόμα απαγόρευσε τον γάμο ανηλίκων
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Το drone «μίλησε»
- Αναζητούν πετρέλαιο – «Dril, baby drill» από Τραμπ και για τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις
- Πόλεμος Ιράν: Ποιες ριζικές αλλαγές θα επιφέρει στο παγκόσμιο ενεργειακό σύστημα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442