ΕΔΕ για τις ευθύνες της φρουράς της Ντ.Μπακογιάννη διέταξε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.
Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από τον αρχηγό της EΛ.ΑΣ. Φώτη Νασιάκο για να διαπιστωθεί γιατί η φρουρά της Ντόρας Μπακογιάννη δεν αντέδρασε ως όφειλε για να αποτρέψει την επίθεση εναντίον της, που στοίχισε τον τραυματισμό του οδηγού της.
43
Ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε το βράδυ της Παρασκευής από τον αρχηγό της EΛ.ΑΣ. Φώτη Νασιάκο, προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί η φρουρά της Ντόρας Μπακογιάννη δεν αντέδρασε ως όφειλε ώστε να αποτρέψει την επίθεση εναντίον της, που στοίχισε τον τραυματισμό του οδηγού της.
Όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, η νεοεκλεγείσα δήμαρχος διαθέτει προσωπική φρουρά από οκτώ αστυνομικούς και θεωρείται ανεπίτρεπτο να καταφέρει οποιοσδήποτε να πλησιάσει και να πυροβολήσει εναντίον της, χωρίς οι συνοδοί να προλάβουν να αντιδράσουν.
Για την επίθεση, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόμου δήλωσε το απόγευμα ότι ο δράστης Γεώργιος Σανδάλης πυροβόλησε εναντίον της Ντ.Μπακογιάννη με κοντόκανη κυνηγετική καραμπίνα, ιταλικής προέλευσης, μάρκας LUIGI FRANCHI, διαμετρήματος 12 GAUGE, με αριθμό σειράς D 98451.
Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, ο δράστης μετά την πράξη του πεζός έσπευσε να απομακρυνθεί προς την οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, καταδιωκόμενος από τον ειδικό φρουρό Σταμάτιο Πέπα που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Πετραλώνων, ο οποίος διήρχετο τυχαία και αντιλήφθηκε τον δράστη να απομακρύνεται κρατώντας όπλο.
Αμέσως ενημέρωσε τον ειδικό φρουρό Αναστάσιο Βουβαλίδη, ο οποίος εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στην ισπανική πρεσβεία (Αρεοπαγίτου 21) και από κοινού συνέλαβαν τον δράστη, αφού προηγουμένως τον ακινητοποίησαν με προτεταμένα τα όπλα τους.
Ο δράστης οδηγήθηκε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου και ανακρίνεται υπό την εποπτεία του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Δημητρίου Παπαγγελόπουλου.
Σε ερώτηση γιατί δεν αντέδρασαν οι συνοδοί της κ. Μπακογιάννη, ο κ. Οικονόμου είπε ότι οι αστυνομικοί που συνόδευαν την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας προσπάθησαν να πυροβολήσουν εναντίον του 35χρονου δράστη, αλλά ανάμεσά τους υπήρχε μία γυναίκα και υπήρχε κίνδυνος να την τραυματίσουν.
Στη συνέχεια καταδίωξαν τον δράστη, αλλά όταν είδαν ότι τον καταδίωκε και ο ειδικός φρουρός και ήταν η κατάσταση υπό έλεγχο φρόντισαν να απομακρύνουν την κ. Μπακογιάννη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τέλος θητείας για τον Τζερόμ Πάουελ – Τα οχτώ ταραχώδη χρόνια στο τιμόνι της FED
- Μαζικές περικοπές στο ΒΒC: Καταργούνται 2.000 θέσεις εργασίας
- Ο Στάρμερ προτρέπει σε αυστηρή δράση κατά των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων μετά από αντισημιτικές επιθέσεις
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 3 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 1-2: Στο +14 από τη Ρεάλ οι Καταλανοί, έτοιμοι να πανηγυρίσουν τον τίτλο
- Τι πρέπει να μάθουν οι αγχώδεις γονείς για το εργασιακό μέλλον των παιδιών τους στην εποχή της AI
- Ηλίας Γκότσης: Δέχτηκα πρόταση να συμμετέχω σε ριάλιτι του εξωτερικού που θα με διεκδικούσαν άνδρες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442