Το ενδεχόμενο διοργάνωσης μόνιμης αρχαιολογικής έκθεσης στα Σπάτα εξετάζει το ΚΑΣ
Σε δύο περίπου εβδομάδες θα αποφασίσει το ΚΑΣ για τη διοργάνωση μιας μόνιμης έκθεσης μέσα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που θα περιλαμβάνει όλα τα ανασκαφικά ευρήματα των τελευταίων χρόνων από το χώρο που βρίσκεται σήμερα το νέο αεροδρόμιο.
Σε δύο περίπου εβδομάδες θα αποφασίσει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) για τη διοργάνωση μιας μόνιμης έκθεσης μέσα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, που θα περιλαμβάνει όλα τα ανασκαφικά ευρήματα των τελευταίων χρόνων από το χώρο που βρίσκεται σήμερα το νέο αεροδρόμιο.
Ο διευθυντής αρχαιοτήτων της Β Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, κ. Σταϊνχάουερ, πρότεινε τη μόνιμη εγκατάσταση της έκθεσης στον α όροφο του αεροδρομίου και ζήτησε όλα τα αντικείμενα να είναι πρωτότυπα. Επίσης, ζήτησε τα αντικείμενα να φυλάσσονται σε άθραυστες βιτρίνες που θα διαθέτουν συναγερμό.
Πρόκειται για 92 ευρήματα που προέρχονται από την Ακρόπολη του Ζάγανι, γεωμετρικούς τάφους, αγροικίες και βυζαντινά, όπως τα αντικείμενα από την μικρή εκκλησία του Αγ.Πέτρου στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον έφορο, δεν πρόκειται για μοναδικά κομμάτια και για αυτό δεν υπάρχει λόγος να εκτεθούν αντίγραφά τους. Το ΚΑΣ επιφυλάχθηκε να απαντήσει και ζήτησε την υποβολή πλήρους φακέλλου από την Εφορεία.
Το ταχίνι είναι μοναδικό κυρίως χάρη στην απλότητά του - και μέσα σε 30 λεπτά από την κατανάλωσή του, ο οργανισμός απορροφά τα θρεπτικά συστατικά του και εξασφαλίζει έτσι διαθέσιμη ενέργεια χωρίς να ταλαιπωρεί το πεπτικό σύστημα.
Η ελληνική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ Survivors - Ξαναγράφοντας το μύθο της θα γίνει την Παρασκευή 13 Μαρτίου, στις 18:00, στην αίθουσα Τζων Κασσαβέτης στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας