Διεξοδική ματιά στο έργο του Γκογκέν στο Μητροπολιτκό Μουσείο Νέας Υόρκης
Το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης παρουσιάζει την έκθεση Ο Γκογκέν στη Νέα Υόρκη: Το Θέλγητρο του Εξωτικού. Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη έκθεση που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία 40 χρόνια στη Ν.Υόρκη με θέμα τα έργα του Γκογκέν.
38
Το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης παρουσιάζει την έκθεση Ο Γκογκέν στη Νέα Υόρκη: Το Θέλγητρο του Εξωτικού, που θα διαρκέσει έως τις 20 Οκτωβρίου. Η έκθεση αυτή είναι η πιο ολοκληρωμένη και διεξοδική που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία 40 χρόνια στη Νέα Υόρκη με αντικείμενο τα έργα του Γκογκέν.
Σύμφωνα με το Artdaily, στο Μητροπολιτικό Μουσείο παρουσιάζονται 120 περίπου έργα του Γάλλου ζωγράφου, ανάμεσά τους μελέτες, γλυπτά και πίνακες. Η έκθεση, που δανείζεται έργα από ιδιωτικές συλλογές και μουσεία, επιχειρεί να καλύψει όλες τις περιόδους δημιουργίας του ζωγράφου.
Το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης απέκτησε το πρώτο έργο Γκογκέν το 1921. Στα μετέπειτα χρόνια, η δουλειά του Γάλλου ζωγράφου έγινε ευρέως γνωστή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με τη βοήθεια επιφανών Νεοϋορκέζων και τοπικών ιδρυμάτων.
Πολλά μουσεία των ΗΠΑ σήμερα έχουν στην κατοχή τους σημαντικά έργα του Γάλλου ζωγράφου τόσο από δωρεές όσο και από αγορές των ίδιων των μουσείων.
Η παρούσα έκθεση έχει καταφέρει να αποκτήσει προσωρινά ορισμένα από τα σημαντικά αυτά έργα, τα οποία παρουσιάζει για πρώτη φορά συγκεντρωμένα, δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη άποψη για τη δουλειά του Γκογκέν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442