Στο Αφγανιστάν έφθασαν οι πρώτοι 100 επίλεκτοι πεζοναύτες της Βρετανίας
Ομάδα επίλεκτων Βρετανών πεζοναυτών έφθασαν στη βάση του Μπαγκράμ, κοντά στην Καμπούλ. Πρόκειται για προπομπό 100 ανδρών, εν όψει της ανάπτυξης των 1.700 Βρετανών στρατιωτών που θα μεταβούν συνολικά στο Αφγανιστάν σε διάστημα 10 ημερών.
Ομάδα επίλεκτων Βρετανών πεζοναυτών έφθασαν το βράδυ της Κυριακής στην αμερικανική βάση του Μπαγκράμ, κοντά στην αφγανική πρωτεύουσα. Πρόκειται για προπομπό 100 ανδρών, εν όψει της ανάπτυξης των 1.700 Βρετανών στρατιωτών που θα μεταβούν συνολικά στο Αφγανιστάν σε διάστημα 10 ημερών.
Αποστολή της βρετανικής δύναμης είναι να κάνει τις κατάλληλες προετοιμασίες για την άφιξη των υπολοίπων ανδρών των ειδικών δυνάμεων που θα βοηθήσουν τους Αμερικανούς στις επιχειρήσεις τους.
Η βρετανική δύναμη θα τελεί υπό τις διαταγές των Αμερικανών, ενώ σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Τζακ Στρο, ο χρόνο παραμονής της δεν θα είναι πολύ μακρύς, όπως μετέδωσε το Reuters.
Σύμφωνα με το Βρετανικό υπουργείο Αμυνας, πρόκειται για την μεγαλύτερη ανάπτυξη βρετανικών στρατευμάτων στο εξωτερικό από την εποχή του Πολέμου στον Κόλπο το 1991.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.