Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Χοιρινό κρέας με λιγότερα λιπαρά

Χοιρινό κρέας με λιγότερα λιπαρά

Τόκιο: Χοιρινό κρέας με λιγότερα λιπαρά και συνεπώς λιγότερο επιβλαβές για την υγεία υποστηρίζουν ότι παρασκεύασαν Ιάπωνες επιστήμονες. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι κατάφεραν να εισαγάγουν με επιτυχία γονίδια σπανακιού σε χοίρο, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του κρέατος και τη μείωση των λιπαρών.

Τόκιο: Χοιρινό κρέας με λιγότερα λιπαρά και συνεπώς λιγότερο επιβλαβές για την υγεία υποστηρίζουν ότι παρασκεύασαν Ιάπωνες επιστήμονες. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι κατάφεραν να εισαγάγουν με επιτυχία γονίδια σπανακιού σε χοίρο, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του κρέατος και τη μείωση των λιπαρών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητή Γενετικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Κίνκι της δυτικής Ιαπωνίας, Ακίρα Ιριτάνι, οι επιστήμονες κατάφεραν να εμφυτεύσουν γονίδια σπανακιού σε γονιμοποιημένο ωάριο χοίρου. Το γενετικά τροποιημένο ωάριο εμφυτεύτηκε σε θηλυκό χοίρο που γέννησε φυσιολογικά.

Ο Ιριτάνι υποστήριξε ότι δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα υγείας στους γενετικά μεταλλαγμένους χοίρους, ο πρώτος από τους οποίους γεννήθηκε πριν από τρεισήμισι χρόνια.

Ο Ιάπωνας επιστήμονας υποστήριξε ότι το κρέας των χοίρων αυτών είναι «πιο υγιεινό από τα συνήθη χοιρινά κρέατα», αλλά τόνισε ότι «είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι είναι εξίσου υγιεινό με το σπανάκι».

Πηγή: ΑΠΕ

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο