Τόκιο: Χοιρινό κρέας με λιγότερα λιπαρά και συνεπώς λιγότερο επιβλαβές για την υγεία υποστηρίζουν ότι παρασκεύασαν Ιάπωνες επιστήμονες. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι κατάφεραν να εισαγάγουν με επιτυχία γονίδια σπανακιού σε χοίρο, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του κρέατος και τη μείωση των λιπαρών.
Τόκιο: Χοιρινό κρέας με λιγότερα λιπαρά και συνεπώς λιγότερο επιβλαβές για την υγεία υποστηρίζουν ότι παρασκεύασαν Ιάπωνες επιστήμονες. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι κατάφεραν να εισαγάγουν με επιτυχία γονίδια σπανακιού σε χοίρο, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του κρέατος και τη μείωση των λιπαρών.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητή Γενετικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Κίνκι της δυτικής Ιαπωνίας, Ακίρα Ιριτάνι, οι επιστήμονες κατάφεραν να εμφυτεύσουν γονίδια σπανακιού σε γονιμοποιημένο ωάριο χοίρου. Το γενετικά τροποιημένο ωάριο εμφυτεύτηκε σε θηλυκό χοίρο που γέννησε φυσιολογικά.
Ο Ιριτάνι υποστήριξε ότι δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα υγείας στους γενετικά μεταλλαγμένους χοίρους, ο πρώτος από τους οποίους γεννήθηκε πριν από τρεισήμισι χρόνια.
Ο Ιάπωνας επιστήμονας υποστήριξε ότι το κρέας των χοίρων αυτών είναι «πιο υγιεινό από τα συνήθη χοιρινά κρέατα», αλλά τόνισε ότι «είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι είναι εξίσου υγιεινό με το σπανάκι».