Χαστούκι από διαδηλώτρια δέχτηκε ο Κάρολος στη Λετονία
Μια δυσάρεστη έκπληξη ανέμενε τον Κάρολο κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη Λετονία. Την ώρα που κατέθετε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων, μια νεαρή διαδηλώτρια προσπάθησε ανεπιτυχώς να τον χαστουκίσει. Λίγο αργότερα, συνελήφθη.
«Θερμή» ήταν από κάθε άποψη η υποδοχή του διαδόχου του αγγλικού θρόνου στη Λετονία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. Την ώρα που κατέθετε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων, μια διαδηλώτρια προσπάθησε ανεπιτυχώς να τον χαστουκίσει. Ο Κάρολος απέφυγε το χτύπημα, ενώ η γυναίκα συνελήφθη.
Σύμφωνα με το BBC, νεαρή γυναίκα είπε στους αστυνομικούς ότι με την κίνηση αυτή ήθελε να εκφράσει την αντίθεσή της στις επιχειρήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας κατά του Αφγανιστάν. «Τάσσομαι κατά του πολέμου, καθώς και της συμμετοχής της χώρας μου στο ΝΑΤΟ. Η Βρετανία είναι ο εχθρός» δήλωσε.
Ο ίδιος ο Κάρολος δεν έδειξε να επηρεάζεται ιδιαίτερα από το συμβάν και συνέχισε κανονικά την επίσκεψή του.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.