Ισχυρές ενδείξεις για δύο περιπτώσεις άνθρακα και στη Γερμανία
Θετικά αποδείχθηκαν τα πρώτα τέστ για την ύπαρξη άνθρακα σε επιστολές που εντοπίστηκαν σε δύο κρατίδια της Γερμανίας, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι τοπικές Αρχές. Πρόκεται για τα κρατίδια της Θουριγγίας και του Σλέσβιχ-Χολστάιν.
Θετικά αποδείχθηκαν τα πρώτα τέστ για την ύπαρξη άνθρακα σε επιστολές που εντοπίστηκαν σε δύο κρατίδια τηςΓερμανίας, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι τοπικές Αρχές. «Με βάση όσα μας είπαν οι ειδικοί, πρόκειται για σοβαρότατη υποψία» δήλωσε ο υπουργός Υγείας του κρατιδίου της Θουριγγίας, ενώ λίγο αργότερα η κυβέρνηση του κρατιδίου του Σλέσβιχ-Χολστάιν προέβη σε ανάλογη ανακοίνωση.
Στη Θουριγγία, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι ένα από τα ύποπτα δείγματα θα σταλεί για συμπληρωματικές αναλύσεις στο Βερολίνο και συνέστησαν ψυχραιμία στους πολίτες, δεδομένου ότι λαμβάνονται όλα τα προληπτικά μέτρα για την ασφάλειά τους. Στο Σλέσβιχ-Χολστάιν, εκπρόσωπος του γραφείουτου πρωθυπουργού είπε ότι θα δοθείσυνέντευξη Τύπου για το θέμα.
Στη Γερμανία δεν έχει βρεθεί κρούσμα του βάκιλου του άνθρακα, παρ όλο που τις τελευταίες εβδομάδες οι φάρσες για «ύποπτα» δέματα και επιστολές διαδέχονται η μία την άλλη.
Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κρούσμα του άνθρακα στην Ευρώπη εντοπίστηκε την Πέμπτη στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λιθουανία.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.