Ευρείες αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση ετοιμάζει το ΥΠΕΣ
Δύο ομάδες εργασίας -μία στο πλαίσιο του υπουργείου Εσωτερικών και μία στο πλαίσιο της γενικής γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης- συγκρότησε η Βάσω Παπανδρέου, με στόχο μέχρι το τέλος του έτους να παρουσιαστούν σχέδια νόμου, τα οποία θα προτείνουν σοβαρές αλλαγές σε ολόκληρη τη Δημόσια Διοίκηση.
Δύο ομάδες εργασίας -μία στο πλαίσιο του υπουργείου Εσωτερικών και μία στο πλαίσιο της γενικής γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης- συγκρότησε η Βάσω Παπανδρέου, με στόχο μέχρι το τέλος του έτους να παρουσιαστούν σχέδια νόμου, τα οποία θα προτείνουν σοβαρές αλλαγές σε ολόκληρη τη Δημόσια Διοίκηση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, το Σάββατο, τα νέα σχέδια νόμου θα επαναπροσδιορίζουν τον αριθμό των βουλευτών που εκλέγονται στη Βουλή, ο οποίος, σύμφωνα με το Σύνταγμα, δεν μπορεί να είναι μικρότερος από 200 ούτε μεγαλύτερος από 300. Επίσης, θα θεσπίζουν την «επιστολική» ψήφο, προκειμένου να διευκολυνθούν στις εκλογικές διαδικασίες οι Έλληνες που βρίσκονται έξω από την επικράτεια.
Από τα ίδια σχέδια νόμου θα επαναβεβαιώνεται ότι η υποχρεωτική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος θα έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς δεν θα συνοδεύεται από τις μέχρι σήμερα γνωστές ποινικές κυρώσεις. Παράλληλα, επαναπροσδιορίζονται ο εκλογικός νόμος και οι εκλογικές περιφέρειες που θα υπάρχουν από τις μεθεπόμενες εκλογές, εκτός αν η κυβέρνηση αποφασίσει να ισχύσουν οι αλλαγές από τις επόμενες εκλογές.
Ακόμη, θα μειωθούν τα κωλύματα εκλογιμότητας και θα διευκολυνθεί η συμμετοχή στην πολιτική ζωή κυρίως των δημόσιων υπαλλήλων και των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.