Κυριακή 19 Απριλίου 2026
weather-icon 16o
Πρόοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Μεσανατολικό βλέπει ο Σολάνα

Πρόοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Μεσανατολικό βλέπει ο Σολάνα

Πρόοδο όσον αφορά στην προετοιμασία των συνομιλιών μεταξύ του Ισραηλινού ΥΠΕΞ, Σιμόν Πέρες, και του Παλαιστίνιου ηγέτη, Γιασέρ Αραφάτ, διαπιστώνει ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την ΚΕΠΠΑ, Χαβιέ Σολάνα, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη Μέση Ανατολή.

Πρόοδο όσον αφορά στην προετοιμασία των συνομιλιών μεταξύ του Ισραηλινού ΥΠΕΞ, Σιμόν Πέρες, και του Παλαιστίνιου ηγέτη, Γιασέρ Αραφάτ, διαπιστώνει ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την ΚΕΠΠΑ, Χαβιέ Σολάνα, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη Μέση Ανατολή.

Ωστόσο, ο Σολάνα, ο οποίος συναντήθηκε και με τους δύο άνδρες κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, φαίνεται ότι αποκλείει την πιθανότητα μιας μεταξύ τους συνάντησης την ερχόμενη Παρασκευή, στο περιθώριο ενός επιχειρηματικού συνεδρίου κοντά στο Μιλάνο.


«Πιστεύω ότι κάναμε κάποια πρόοδο και ελπίζω ότι αυτή η συνάντηση θα καταστεί δυνατή» δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος στους δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες που είχε με το βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας. «Δεν χρειάζεται να δημιουργήσουμε μεγάλες προσδοκίες, αλλά πράγματι πιστεύω ότι θα ήταν δυνατή (η πραγματοποίηση της συνάντησης) και ελπίζω ότι θα είναι καρποφόρα» πρόσθεσε ο ίδιος.


Σχετικά με το πότε ενδέχεται να συναντηθούν ο Αραφάτ με τον Πέρες, ο Σολάνα ανέφερε ότι θα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Όπως δήλωσαν Ιορδανοί αξιωματούχοι, ο Σολάνα ενημέρωσε το βασιλιά Αμπντάλα για τις συνομιλίες που είχε στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη. Ο μονάρχης της Ιορδανίας υποστηρίζει τις προσπάθειες του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ για την ΚΕΠΠΑ και επανέλαβε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες είναι ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί η αιματοχυσία.


Νέο πρόεδρο εκλέγει το Εργατικό Κόμμα του Ισραήλ


Στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου του Εργατικού Κόμματος προσήλθαν την Τρίτη περίπου 60.000 μέλη του κόμματος. Μετά την καταμέτρηση του 99% των ψηφοδελτίων, ο πρόεδρος του ισραηλινού Κοινοβουλίου, Αβραάμ Μπουργκ, εξασφαλίζει μικρό προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του, υπουργού Αμυνας, Μπένιαμιν μπεν Ελιέζερ.


«Ο Μπουργκ εξασφαλίζει μικρό προβάδισμα μετά την καταμέτρηση του 99% των ψήφων, υπάρχει όμως ακόμη ένα ποσοστό που δεν έχει καταμετρηθεί, καθώς και ενστάσεις για τα αποτελέσματα που καταμετρήθηκαν σε δύο ή τρεις κάλπες» δήλωσε ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής του Εργατικού Κόμματος, Έφι Στένζλερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Απριλίου 2026
Cookies