Με «προίκα» 180 δισ. δραχμές τα προγράμματα του Γ΄ΚΠΣ για την Ενέργεια
Με οικονομική ενίσχυση 180 δισ. δραχμών αναμένεται να ξεκινήσει ο πρώτος κύκλος των προγραμμάτων του Γ΄Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης για την Ενέργεια. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προτάσεων (για τη χρηματοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων) θα είναι η 15η Οκτωβρίου.
27
Με οικονομική ενίσχυση 180 δισ. δραχμών αναμένεται να ξεκινήσει ο πρώτος κύκλος των προγραμμάτων του Γ΄Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης για την Ενέργεια. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προτάσεων (για τη χρηματοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων) θα είναι η 15η Οκτωβρίου.
Η δράση, η οποία είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας (ΕΠΑΝ) του υπουργείου Ανάπτυξης, καλύπτει τα εξής:
* Επενδύσεις 60 δισ. δραχμών σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και 40 δισ. δραχμών σε προγράμματα εξοικονόμησης, συμπαραγωγής και υποκατάστασης ενέργειας.
* Επενδύσεις ύψους 75 δισ. δραχμών στην αιολική ενέργεια στη Λακωνία.
* Επενδύσεις 5 δισ. δρχ. για την ένταξη πληροφοριακών συστημάτων και αυτοματισμών, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας στο δευτερογενή και τριτογενή τομέα, από το πρόγραμμα για την Κοινωνία της Πληροφορίας.
Το συνολικό ύψος πάντως, των επενδύσεων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την εξοικονόμηση και τη συμπαραγωγή αναμένεται να ανέλθει στα 360 δισ. δραχμές.
Παράλληλα με αυτά τα προγράμματα, ενεργοποιείται το μέτρο για τη χρηματοδότηση της διασύνδεσης με το ηλεκτρικό δίκτυο έργων συμπαραγωγής στα νησιά με 42 δισ. δραχμές.
Το πακέτο των παραπάνω μέτρων απευθύνεται στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, της μεταποίησης και της γεωργίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Ιράν – Λαριτζανί: «Δεν θα διαπραγματευτούμε με τις ΗΠΑ»
- Ένας νέος κόσμος… «Χωρίς άντρες» στη Σκηνή Brecht-2510
- Η χώρα δεν έχει ανάγκη την ιδιωτική εξωτερική πολιτική του υπουργού Υγείας
- Αρκάς: Η καλημέρα της νέας εβδομάδας
- Κολωνός: Η νεκρή έγκυος έψαχνε δομή για κακοποιημένες γυναίκες – Τι είχε πει σε φίλους της
- Το διάλειμμα είναι απαραίτητο για το μυαλό μας, σύμφωνα με την επιστήμη
- Έρχονται αυξήσεις στα καύσιμα μετά την επίθεση στο Ιράν
- Το Ισραήλ σφυροκοπά Τεχεράνη και Λίβανο – Ένας νεκρός στο Μπαχρέιν από ιρανικά αντίποινα, εκρήξεις στο Κουβέιτ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442