Είκοσι πέντε νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες από κατάρρευση κτιρίου στην Ιερουσαλήμ
Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν, περίπου 300 τραυματίστηκαν και δεκάδες άλλοι έχουν παγιδευτεί στα ερείπια τριώροφου κτιρίου, όταν μία από τις αίθουσές του κατέρρευσε στη δυτική Ιερουσαλήμ, την ώρα γαμήλιας δεξίωσης.
Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν, περίπου 300 τραυματίστηκαν και δεκάδες άλλοι έχουν παγιδευτεί στα ερείπια τριώροφου κτιρίου, όταν μία από τις αίθουσές του κατέρρευσε στη δυτική Ιερουσαλήμ, την ώρα γαμήλιας δεξίωσης.
Όπως δήλωσαν αστυνομικές πηγές, δεν προκύπτουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι πρόκειται για βομβιστική επίθεση και τα αίτια της κατάρρευσης οφείλονται στην κακή κατασκευή του κτιρίου.
Το ενδεχόμενο η τραγωδία να οφείλεται σε τοποθέτηση βόμβας απέκλεισαν και οι επιζώντες, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι δεν ακούστηκε κάποια έκρηξη.
«Ξαφνικά η οροφή κατέρρευσε» δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας στην Ιερουσαλήμ, Μίκι Λεβί. Αλλες πηγές ανέφεραν ότι από πέρυσι εκτελούνταν εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου, που βρίσκεται στο βιομηχανικό πάρκο Ταλπιότ της Ιερουσαλήμ.
Την ώρα που σημειώθηκε το συμβάν, οι περισσότεροι από 650 καλεσμένοι ένιωσαν το έδαφος, ενόσω διασκέδαζαν, να υποχωρεί κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια τους.
Σύμφωνα με το Reuters, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η δεξίωση γινόταν στον τρίτο και τελευταίο όροφο του κτιρίου. Σε αυτό πιθανολογείται ότι δεν υπήρχαν άλλα άτομα πέραν των προσκεκλημένων.
Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανασύρουν τους παγιδευμένους μέσα από τα συντρίμμια, την ώρα που αστυνομικές πηγές διευκρινίζουν ότι θα χρειαστούν περίπου τρεις ημέρες για να ανασυρθούν οι εγκλωβισμένοι.
Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως όταν ένα ζευγάρι παίρνει διαζύγιο κάτι πολύ σημαντικό έχει διαταράξει τη ζωή τους. Ο ψυχολόγος John Gottman έχει άλλη άποψη, όμως
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.