Κυριακή 12 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Μπερλουσκόνι και Ρουτέλι μετρούν αντίστροφα το χρόνο για τη μάχη των εκλογών

Μπερλουσκόνι και Ρουτέλι μετρούν αντίστροφα το χρόνο για τη μάχη των εκλογών

«Η Ιταλία κινδυνεύει από τον κ. Μπερλουσκόνι» δηλώνει ο αρχηγός της Ελιάς. «Θέλω να κάνω την επανάσταση» απαντά ο Καβαλιέρε. Δίνοντας τις ύστατες προεκλογικές υποσχέσεις και ανταλλάσσοντας τις τελευταίες προσβολές, οι Ρουτέλι και Μπερλουσκόνι μπαίνουν στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.

51

«Η Ιταλία κινδυνεύει από τον κ. Μπερλουσκόνι» δηλώνει ο αρχηγός της Ελιάς. «Θέλω να κάνω την επανάσταση» απαντά ο Καβαλιέρε. Δίνοντας τις ύστατες προεκλογικές υποσχέσεις και ανταλλάσσοντας τις τελευταίες προσβολές, οι Ρουτέλι και Μπερλουσκόνι μπαίνουν στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.

Με την αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας να πέφτει οριστικά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, οι υποψήφιοι για τον πρωθυπουργικό θώκο της Ιταλίας θα παραστούν το βράδυ στις τελευταίες συγκεντρώσεις της Ελιάς και του Οίκου των Ελευθεριών, που θα λάβουν χώρα στη Ρώμη και τη Νάπολη, αντίστοιχα.


Την ίδια ώρα, από δύο διαφορετικά τηλεοπτικά δίκτυα της Ιταλίας θα μεταδίδονται οι τελευταίοι μαγνητοσκοπημένοι «μονόλογοι» του Φραντσέσκο Ρουτέλι και του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, οι οποίοι θα δώσουν χωριστά την τελευταία τους μάχη από τη μικρή οθόνη, μετά την άρνηση του Καβαλιέρε να εμφανιστεί στο τηλεοπτικό πλατό μαζί με τον επικεφαλής της Κεντροαριστεράς.


Στόχος αμφοτέρων είναι να αποσπάσουν την ψήφο των αναποφάσιστων, καθώς, μολονότι οι δημοσκοπήσεις δίνουν στον κεντροδεξιό συνασπισμό υπό τον Μπερλουσκόνι προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων έναντι της Ελιάς, αρκετοί πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η μάχη μπορεί τελικά να δοθεί στο νήμα.


Επίθεση… φιλίας στις ΗΠΑ από τον Μπερλουσκόνι


Δύο ημέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 13ης Μαΐου, ο ηγέτης της Forza Italia πραγματοποίησε επίθεση φιλίας στην Ουάσινγκτον, δηλώνοντας ότι επιθυμεί να γίνει «ο καλύτερος φίλος και σύμμαχος των ΗΠΑ στην Ευρώπη».


«Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ έχουν σήμερα Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, τον Τζορτζ Ο. Μπους, ο οποίος προέρχεται από ένα κόμμα που ανήκει στην πολιτική μας οικογένεια, σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε καλύτερους δεσμούς από ποτέ» έσπευσε να τονίσει ο Καβαλιέρε.


Επιχειρώντας να κατευνάσει τις διεθνείς αντιδράσεις γύρω από τη συνεργασία του με την αποσχιστική Λίγκα του Βορρά του Ουμπέρτο Μπόσι, τη νεοφασιστική Fiamma Tricolore του Πίνο Ράουτι και την Εθνική Συμμαχία του Φίνι, ο 64χρονος βαρόνος των ιταλικών media επιβεβαιώνει την «πίστη» του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει δηλώσει ότι θα παρακολουθεί από κοντά τη Ρώμη έπειτα από ενδεχόμενη ανάδειξη του Μπερλουσκόνι στην εξουσία.


«Η Ιταλία δεν είναι Αυστρία και ο Μπόσι δεν είναι Χάιντερ» τονίζει σε συνέντευξή του στη γαλλική Figaro, ο επικεφαλής της ιταλικής Δεξιάς και συμπληρώνει ότι «θέλει να κάνει την επανάσταση» στην Ιταλία.


Οι τελευταίες κόντρες


Ο Μπερλουσκόνι δεν παραλείπει να επιτεθεί και σήμερα εναντίον της Κεντροαριστεράς, τονίζοντας ότι η Ελιά «διαστρεβλώνει την αλήθεια» και ο Ρουτέλι επιχειρεί να «καταστρέψει τη δημόσια εικόνα του», διασπείροντας ψεύδη για τον ίδιο και τις επιχειρήσεις του.


Από την πλευρά του, ο τέως δήμαρχος της Ρώμης υποστηρίζει ότι ο Μπερλουσκόνι συνιστά απειλή για την Ιταλία, υπογραμμίζοντας ότι, εάν εκλεγεί ο αρχηγός της Forza Italia, θα κινδυνεύσουν οι θέσεις των εργαζομένων.


«Έχω τρία πολύ σημαντικά ερωτήματα για τον κ. Μπερλουσκόνι» αναφέρει ο Φραντσέσκο Ρουτέλι στη Repubblica, τονίζοντας ότι αυτά θα αποκαλυφθούν στη διάρκεια της σημερινής μαγνητοσκοπημένης εμφάνισής του στη RAI.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Απριλίου 2026
Cookies