Σειρά επαφών του Ζ.Ρογκ με κυβέρνηση και «Αθήνα 2004» για τους Αγώνες
Τον έλεγχο της πορείας που ακολουθεί η προετοιμασία της Ελλάδας περιλαμβάνει η ατζέντα της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, που με επικεφαλής τον δρ. Ζακ Ρογκ πραγματοποιεί από το πρωί αλλεπάλληλες επαφές με τις ελληνικές Αρχές καθώς και με τον οργανισμό προετοιμασίας των Αγώνων του 2004.
Τον έλεγχο της πορείας που ακολουθεί η προετοιμασία της Ελλάδας περιλαμβάνει η ατζέντα της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, που με επικεφαλής τον δρ. Ζακ Ρογκ πραγματοποιεί από το πρωί αλλεπάλληλες επαφές με τις ελληνικές Αρχές καθώς και με τον οργανισμό προετοιμασίας των Αγώνων του 2004.
Ο Βέλγος «αθάνατος», υποψήφιος για την προεδρία της ΔΟΕ στις εκλογές του Ιουλίου, ενδιαφέρεται κυρίως για το ρυθμό προετοιμασίας σε τρία έργα που έχει αναλάβει η ΓΓΑ, για τα οποία είχε αφήσει αιχμές για καθυστερήσεις στην προηγούμενη επίσκεψή του στην Αθήνα, στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου. Πρόκειται για τα κλειστά της Νίκαιας, των Λιοσίων και του Γαλατσίου.
Παράλληλα, στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος για τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής βρίσκεται η πρόοδος που έχει σημειωθεί στο Ολυμπιακό Χωριό και στα Δημοσιογραφικά Χωριά. Στην προηγούμενη επίσκεψή του στην ελληνική πρωτεύουσα ο Ζακ Ρογκ είχε τονίσει ότι οι έξι μήνες που έπονταν θα ήταν κρίσιμοι για την πορεία της προετοιμασίας της χώρας μας.
Το βράδυ της Τρίτης ο δρ. Ρογκ παρέστη στα εγκαίνια των γραφείων της Αθηναϊκής Ολυμπιακής Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ, που έγιναν στο Χαλάνδρι.
Το πρόγραμμα των συναντήσεων του Ζ.Ρογκ
Τετάρτη
15:30 Με το δήμαρχο Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλο
16:15 Με τον υφυπουργό Εργασίας, Χρήστο Πρωτόπαπα
17:00 Με τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Χριστοδουλάκη
18:00 Με τον υπουργό Μεταφορών, Χρίστο Βερελή
Πέμπτη
08:30 Με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
09:30 Με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη
10:15 Με το γενικό γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, Σταύρο Λαμπρινίδη
11:00 Με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Φλωρίδη
12:00 Με τον υπουργό Πολιτισμού, Ευάγγελο Βενιζέλο
Την Παρασκευή θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, και κατόπιν η Συντονιστική Επιτροπή της ΔΟΕ θα αναχωρήσει.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Σέντρα στους προημιτελικούς του Champions League το βράδυ της Μ. Τρίτης (7/4), με τις αναμετρήσεις Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου και Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Άρσεναλ.
Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Ρεάλ Μαδρίτης (21:15) σε ένα ντέρμπι πρωτιάς στο ΣΕΦ, ενώ ο Παναθηναϊκός δίνει κρισιμότατο στην έδρα της Μπαρτσελόνα (21:30).
Ο Βινίσιους αναφέρθηκε στο θέμα του ρατσισμού στον αθλητισμό, στο μέλλον του στη Ρεάλ Μαδρίτης, τους δύο προπονητές που είχε φέτος, αλλά και στον Εμπαπέ.