Την παραίτηση προέδρου νοσοκομείου ζήτησε ο Αλ.Παπαδόπουλος
Την παραίτηση του προέδρου του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Βασίλη Παρασχίδη, ζήτησε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος, ύστερα από καταγγελίες για ιατρική αμέλεια.
25
Την παραίτηση του προέδρου του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Βασίλη Παρασχίδη, ζήτησε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος, ύστερα από καταγγελίες για ιατρική αμέλεια.
Συγκεκριμένα, την παρέμβαση του υπουργού προκάλεσαν οι καταγγελίες του νομάρχη Έβρου, Γιώργου Ντόλιου, ότι την Κυριακή του Πάσχα, και ενώ 63 γιατροί είχαν εφημερία, όταν παρουσιάστηκε ανάγκη γιατρού για να συνοδεύσει σοβαρό περιστατικό με εγκεφαλική αιμορραγία στη Θεσσαλονίκη, αναζητούνταν επί μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο νομάρχης Έβρου εμφανίστηκε απογοητευμένος και προβληματισμένος για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, μετά την εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποίησε στους χώρους του ιδρύματος την Κυριακή του Πάσχα.
Ο κ. Ντόλιος είπε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα δυσλειτουργίας και παροχής υπηρεσιών του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης προς τους κατοίκους της περιοχής, και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα.
Ανέφερε συγκεκριμένα ότι το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μία κυρία 33 χρόνων, που είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα εγκεφαλικής αιμορραγίας, αντιμετωπίστηκε σαν ένα νευροχειρουργικό περιστατικό, χάρη στη φιλοτιμία ενός στρατιωτικού ιατρού, ο οποίος δεν είχε καμία υποχρέωση, και αποφασίστηκε η μεταφορά της ασθενούς σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Για τη μεταφορά αυτή, και επί αρκετό διάστημα, δεν βρισκόταν γιατρός για να τη συνοδεύσει, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι γιατροί που πληρώθηκαν εφημερία εκείνο το βράδυ ήταν συνολικά εξήντα τρεις.
Ο νομάρχης εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχουν «καπετανάτα» και διάφορες κλινικές και γιατροί που λειτουργούν βλέποντας το δικό τους συμφέρον, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν είναι αδικαιολόγητοι για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται, καθώς δεν υπάρχει ένας θεσμοθετημένος τρόπος λειτουργίας.
«Η όποια λειτουργία υπάρχει στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης οφείλεται στη φιλοτιμία αρκετών μελών του, είτε είναι γιατροί είτε προσωπικό, και στις καλές σχέσεις που έχουν μεταξύ τους. Σε μία σύγχρονη χώρα, όμως, και σε ένα μεγάλο οργανισμό δεν μπορεί η λειτουργία του να επαφίεται στην καλή διάθεση των όποιων ανθρώπων» κατέληξε.
Παράλληλα, δήλωσε: «Εάν σύντομα, άμεσα, δεν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κατάσταση, θα θρηνήσουμε θύματα, και δεν είναι βαριά η έκφραση. Τότε δεν ξέρω ποιος θα πρέπει να απολογηθεί.»
Οι σοβαρές καταγγελίες του κ. Ντόλιου είχαν κύριο αποδέκτη τον πρόεδρο του ΔΣ του νοσοκομείου, κ. Παρασχίδη, ο οποίος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, τα οποία απασχολούν τον κλάδο υγείας, και γι αυτόν το λόγο επιχειρείται η μεταρρύθμιση. «Για τα προβλήματα που απασχολούν το νοσοκομείο ενημέρωσα τόσο τον υπουργό όσο και το διευθυντή του Περιφερειακού Συμβουλίου» ανέφερε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παρασχίδης, οικονομολόγος και διευθύνων σύμβουλος σε ιδιωτική εταιρεία στη ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης, απέστειλε σήμερα επιστολή παραίτησης στον υπουργό Υγείας, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι αυξημένες υποχρεώσεις μου στον ιδιωτικό τομέα δεν μου επιτρέπουν πλέον να διαθέτω τον απαραίτητο χρόνο προκειμένου να ανταποκριθώ στο ακέραιο στα υψηλά καθήκοντα της θέσης του προέδρου του ΓΠΝΑ».
Ταυτόχρονα, από το υπουργείο Υγείας ανατέθηκε στη διευθύντρια Επιθεώρησης Μακεδονίας – Θράκης, κ. Γεραντίδου, η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για τη διερεύνηση του περιστατικού σχετικά με τους 63 γιατρούς που εφημέρευαν την Κυριακή του Πάσχα. «Η αντιμετώπιση θα είναι αμείλικτη τόσο για τους απουσιάζοντες λειτουργούς της υγείας όσο και για τη διοίκηση του νοσοκομείου σε όλα τα επίπεδα» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.
ΑΠΕ
- Η Σίντνεϊ Σουίνι «έφαγε πόρτα» στην ταινία Ο Διάβολος Φοράει Prada 2
- UEFA Champions League: Η ημιτελική φάση έρχεται στο MEGA
- Στην Ιταλία ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον «Κήπο των Δικαίων» – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μιλάνου
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη η συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ – Αγωνία στο Μαξίμου
- Betsson: Σούπερ προσφορά* χωρίς κατάθεση για το στοίχημα ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson
- Α1 Γυναικών: Απορρίφθηκε η ένσταση του Παναθηναϊκού, πρωταθλητής ο Αθηναϊκός
- Φρεάτια με αισθητήρες για την αποτροπή υπερχείλισης
- Νέα Ιωνία: Οδηγός απείλησε με όπλο υπαλλήλους καθαριότητας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442