Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι συγκρούσεις στα σύνορα Ινδίας – Μπανγκλαντές
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται την Πέμπτη οι συγκρούσεις στα σύνορα Ινδίας - Μπανγκλαντές, αν και το Ν.Δελχί ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ότι κατέληξε σε συμφωνία με τη Ντάκα για επιστροφή των στρατευμάτων τους στις θέσεις που διατηρούσαν πριν την έκρηξη της βίας.
51
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται την Πέμπτη οι συγκρούσεις στα σύνορα Ινδίας – Μπανγκλαντές, αν και το Ν.Δελχί ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ότι κατέληξε σε συμφωνία με τη Ντάκα για επιστροφή των στρατευμάτων τους στις θέσεις που διατηρούσαν πριν την έκρηξη της βίας.
«Συμφωνήθηκε να αποκατασταθεί το στάτους κβο στην μεθόριο μεταξύ Ινδίας και Μπαγκλαντές» τόνισε ο εκπρόσωπος του ινδικού υπουργείου Εξωτερικών, Ραμίντερ Σινγκ Τζασάλ, και προσέθεσε ότι «οι δύο κυβερνήσεις καλούν σε μέγιστη αυτοσυγκράτηση, ωστε να αποφευχθεί η επανάληψη παρόμοιων επεισοδίων».
Αξιωματούχοι του Μπανγκλαντές -το οποίο αποσχίστηκε από το Πακιστάν με τη βοήθεια της Ινδίας το 1971- αναφέρουν, πάντως, ότι περίπου 10.000 πολίτες που κατοικούν στην περιοχή των συνόρων έχουν εγκαταλείψει ήδη τις εστίες τους.
Πολίτες στην ινδική πλευρά των συνόρων έχουν βρει καταφύγιο σε κοντινές βουνοπλαγιές, αν και πηγές των ινδικών δυνάμεων ασφαλείας ανέφεραν την Πέμπτη ότι στρατεύματα της Ντάκα αναδιπλώθηκαν από ινδικό συνοριακό φυλάκιο που είχαν καταλάβει το Σαββατοκύριακο.
Όπως μεταδίδει το Reuters, 18 στρατιώτες -16 Ινδοί και δύο από το Μπανγκλαντές- έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια των βίαιων συγκρούσεων, και εννέα Ινδοί πολίτες τραυματίστηκαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ιραόλα αφήνει την Μπόρνμουθ και πάει Μπιλμπάο
- Η Amazon εξαγοράζει την Globalstar για να ανταγωνιστεί το Starlink
- EE: «Καμπανάκι» για κράτος δικαίου, ελευθερία Τύπου και ανεξαρτησία δικαιοσύνης – Η έκθεση στη LIBE
- Βρέθηκε ο 6χρονος που είχε εξαφανιστεί από τη Βουλιαγμένη μετά από αρπαγή από τον πατέρα του
- ΠΑΟΚ: Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του συλλόγου
- H ληστεία που έκανε διάσημη τη «Μόνα Λίζα» γίνεται μιούζικαλ
- Νορβηγία: 14χρονος έκλεψε λεωφορείο και το οδήγησε 200 χιλιόμετρα φτάνοντας στη Σουηδία
- Τσιτσιπάς: «Να χτίσω ένα νικηφόρο σερί και να επιστρέψω εκεί που ανήκω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442