Θετικές αντιδράσεις από την πρόταση Μπους για χορήγηση 15 εκατ. δολαρίων
Θετικά ήταν τα σχόλια που προκάλεσε η πρόταση του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Ο. Μπους για παροχή οικονομικής βοήθειας στην Κύπρο ύψους 15 εκατ. δολαρίων (5,8 δισ. δραχμές).
38
Θετικά ήταν τα σχόλια που προκάλεσε η πρόταση του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Ο. Μπους για παροχή οικονομικής βοήθειας στην Κύπρο ύψους 15 εκατ. δολαρίων (5,8 δισ. δραχμές).
«Η αίτηση του προέδρου Μπους για χορήγηση οικονομικής βοήθειας 15 εκατ. δολαρίων στην Κύπρο, για το οικονομικό έτος 2002, αποκαλύπτει ένα νέο πρόσωπο της αμερικανικής κυβέρνησης για το Κυπριακό» δήλωσαν οι ηγέτες της Εθνικής Συντονισμένης Προσπάθειας των Ελλήνων (CEH), στην οποία συμμετέχουν ο Αντριου Αθενς, πρόεδρος του ΣΑΕ, ο Φίλιπ Κρίστοφερ, επικεφαλής της ΠΣΕΚΑ, και ο Αντριου Μανάτος (πρόεδρος της CEH).
Στη συνέχεια, επισήμαναν ότι «η ενέργεια αυτή του προέδρου Μπους έρχεται μεν σε αντίθεση με τις πολιτικές δύο Αμερικανών πρώην προέδρων, δηλαδή του πατέρα του, Τζορτζ Μπους, και του Ρόναλντ Ρέιγκαν, αλλά συμφωνεί με τη δήλωση που έκανε στο Λευκό Οίκο στις 23 του περασμένου μήνα. Τότε ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει ότι δεσμεύεται για μια δίκαιη και μόνιμη συμφωνία για το Κυπριακό, καθώς και ότι η κυβέρνησή του υποστηρίζει τις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ για να φέρει την ειρήνη και την ευημερία σε όλους τους Κυπρίους.»
Όπως αναφέρεται στη δήλωση των ηγετών της CEH, «τα κονδύλια για την Κύπρο είναι μια σημαντική έκφραση της συνεχούς αμερικανικής υποστήριξης για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό». Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Κλίντον ήταν η πρώτη που ζήτησε να δοθεί ολόκληρο το ποσό των 15 εκατ. δολαρίων στη Μεγαλόνησο και το έπραττε κάθε χρόνο, από το 1994 έως το 2001.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Η Σίντνεϊ Σουίνι «έφαγε πόρτα» στην ταινία Ο Διάβολος Φοράει Prada 2
- UEFA Champions League: Η ημιτελική φάση έρχεται στο MEGA
- Στην Ιταλία ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον «Κήπο των Δικαίων» – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μιλάνου
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη η συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ – Αγωνία στο Μαξίμου
- Betsson: Σούπερ προσφορά* χωρίς κατάθεση για το στοίχημα ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson
- Α1 Γυναικών: Απορρίφθηκε η ένσταση του Παναθηναϊκού, πρωταθλητής ο Αθηναϊκός
- Φρεάτια με αισθητήρες για την αποτροπή υπερχείλισης
- Νέα Ιωνία: Οδηγός απείλησε με όπλο υπαλλήλους καθαριότητας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442