Ο Γιουγκοσλάβος τέως πρόεδρος κατηγορεί το εβραϊκό κράτος για αγνωμοσύνη
Απογοητευμένος από την άρνηση του Ισραήλ να εκφράσει την υποστήριξή του προς τους Σέρβους δηλώνει ο τέως πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz. Παράλληλα, θεωρεί ότι κινδυνεύει η εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας από τη δράση των Αλβανών ανταρτών.
31
Απογοητευμένος από την άρνηση του Ισραήλ να εκφράσει την υποστήριξή του προς τους Σέρβους δηλώνει ο τέως πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz. Παράλληλα, θεωρεί ότι κινδυνεύει η εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας από τη δράση των Αλβανών ανταρτών.
«Είχαμε πάντοτε μία θετική προσέγγιση απέναντι στον ισραηλινό λαό, αλλά πρέπει να αναγνωρίσω με μεγάλη μου λύπη ότι το Ισραήλ δεν επέδειξε ανάλογη καλή διάθεση απέναντί μας, όταν οι Σέρβοι βρέθηκαν σε δύσκολη θέση» ανέφερε ο Μιλόσεβιτς. «Μόνο ορισμένοι απηύθυναν προειδοποίηση για τους αυτονομιστές Αλβανούς, ανάμεσά τους και ο (σημερινός πρωθυπουργός) Αριέλ Σαρόν, αλλά αποτελούν σπάνιες εξαιρέσεις» προσέθεσε.
«Υπάρχουν μεγάλες ομοιότητες ανάμεσα στους Εβραίους και τους Σέρβους, δύο λαούς που υπήρξαν θύματα γενοκτονίας. Η διαφορά είναι ότι στη μία περίπτωση χρησιμοποιήθηκαν οι θάλαμοι αερίων και τα κρεματόρια, ενώ σήμερα υπάρχουν πιο σύγχρονες μέθοδοι, όπως η δαιμονοποίηση από τα μέσα ενημέρωσης, οι οικονομικές κυρώσεις, η πολιορκία και οι βομβαρδισμοί» τονίζει ο Μιλόσεβιτς.
Τον Απρίλιο του 1999, στη διάρκεια των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας, ο Αριέλ Σαρόν είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο δημιουργίας ισλαμικού κράτους στο Κόσοβο. «Ένα τέτοιο κράτος θα μπορούσε στη συνέχεια να ενσωματωθεί στην Αλβανία. Ένα μεγάλο μουσουλμανικό κράτος στην περιοχή αυτή θα μπορούσε να γίνει βάσει ενός απειλητικού για την Ευρώπη ισλαμικού εξτρεμισμού» είχε δηλώσει τότε ο ηγέτης του Λικούντ.
Απειλή ο αλβανικός εθνικισμός
Αναφερόμενος στις πρόσφατες συγκρούσεις Αλβανών ανταρτών με στρατεύματα της ΠΓΔΜ αλλά και στα επεισόδια στη νότια Σερβία, ο Μιλόσεβιτς επισημαίνει ότι οι συγκρούσεις αυτές μπορεί να είναι το προοίμιο παρόμοιας αυτονομιστικής δράσης και σε άλλες περιοχές των Βαλκανίων.
Ο τέως πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας υπογραμμίζει ότι η εδαφική ακεραιότητα της Γιουγκοσλαβίας κινδυνεύει από τους Αλβανούς αντάρτες που δρουν στην ΠΓΔΜ και στην κοιλάδα του Πρέσεβο. «Φοβάμαι ότι και άλλοι αυτονομιστές θα παρουσιάσουν και αυτοί το πραγματικό τρομοκρατικό τους πρόσωπο και θα ζητήσουν αυτονομία ή ακόμη και απόσχιση από τη Σερβία. Οι τρομοκράτες του Κοσόβου έχουν στόχο και άλλες περιοχές στη νότια Σερβία» καταλήγει ο Μιλόσεβιτς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΗΠΑ – Ιράν: Ποια είναι τα κύρια σημεία διαφωνίας στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου
- Η ΑΕΚ γιόρτασε στα μπουζούκια την κατάκτηση του πρωταθλήματος (vid)
- Το πραγματικό πρόβλημα με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί χρειάζεται βαθιά πολιτική αλλαγή και όχι απλώς κυβερνητική εναλλαγή
- Ασυμπτωματικός και χωρίς καμία ένδειξη ασθένειας ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό
- Οι ομάδες που θα συνθέσουν το ζευγάρι του επόμενου Betsson Super Cup Ελλάδας
- Βύρων Κοτζαμάνης: «Το 2060 οι Ελληνες θα είμαστε όσοι και τη δεκαετία του 1960 αλλά πολύ πιο μεγάλοι σε ηλικία»
- «Τόσο Πολύ»: Το νέο πρωτότυπο έργο της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια
- Ηράκλειο: Σοκ από τον βαρύ τραυματισμό της 28χρονης μητέρας 4 παιδιών – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442