Η Ατλάντα κυριάρχησε των Λέικερς – Οι Σπερς «υπέταξαν» το Πόρτλαντ
Οι παίκτες της Ατλάντα ξεκίνησαν ένα ξέφρενο πανηγύρι στον αγωνιστικό χώρο· μόλις είχε ηχήσει η κόρνα της λήξης και ο πίνακας έγραφε: Ατλάντα Χοκς - Λος Αντζελες Λέικερς 108-106.
Οι παίκτες της Ατλάντα ξεκίνησαν ένα ξέφρενο πανηγύρι στον αγωνιστικό χώρο· μόλις είχε ηχήσει η κόρνα της λήξης και ο πίνακας έγραφε: Ατλάντα Χοκς – Λος Αντζελες Λέικερς 108-106.
Η επικράτηση των Ατλάντα Χοκς τυπικά δεν είναι παρά μία απλή νίκη στη μεγάλη διαδρομή του ΝΒΑ. Ωστόσο, οι παίκτες είχαν διαφορετική άποψη και τη γιόρτασαν, μαζί με τον κόσμο που είχε κατακλύσει τη Philips Arena, σαν να είχαν κατακτήσει τον τίτλο.
Ο Τζέισον Τέρι πέτυχε 26 πόντους, όσους και ο Τόνι Κούκοτς για τους Χοκς, που έτσι και αλλιώς έχουν ήδη χάσει το τρένο για τα πλέι οφ. Αυτή ήταν η μόλις τρίτη νίκη για την Ατλάντα στα τελευταία 16 παιχνίδια, ενώ για πρώτη φορά στη φετινή περίοδο αναδείχθηκαν νικητές επί μιας ομάδας που σκόραρε πάνω από 100 πόντους.
«Ήταν η πρώτη μας ήττα από μία τέτοια ομάδα. Έδειξαν τεράστια ενέργεια. Ωστόσο, υποτίθεται ότι πρέπει να βγαίνουμε πάντα νικητές από αναμετρήσεις με ομάδες σαν και αυτή» έλεγε μετά το ματς ο Σακίλ Ο Νιλ, που πέτυχε 27 πόντους, μάζεψε 13 ριμπάουντ, μοίρασε πέντε ασίστ και δύο τάπες.
Η κάμψη καλά κρατεί για το Πόρτλαντ
Οι Σαν Αντόνιο Σπερς συνεχίζουν στο… σωστό δρόμο, την ώρα που οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς δεν δείχνουν ικανοί να επανακάμψουν από την άσχημη φόρμα που βρίσκονται στο τελευταίο διάστημα. Τα ξημερώματα της Τρίτης οι Σπερς, οι οποίοι είναι στην κορυφή της Δύσης, επικράτησαν 98-85 των Μπλέιζερς, σημειώνοντας τη δέκατη νίκη τους στα τελευταία 11 παιχνίδια.
Ο Αρβιντας Σαμπόνις έμεινε εκτός αγώνα για το μεγαλύτερο διάστημα, ο Σκότι Πίπεν είχε από νωρίς πρόβλημα με φάουλ και το Πόρτλαντ δεν κατάφερε να βρει τις λύσεις που χρειαζόταν, προκειμένου να αντισταθεί στην κυριαρχία των Σπερς.
Ο Ντέρεκ Αντερσον πέτυχε 28 πόντους και μάζεψε δέκα ριμπάουντ, ο Τιμ Ντάνκαν είχε 20 πόντους ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας του με 23 ριμπάουντ και ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον προσέθεσε άλλους 15 πόντους για τους Σπερς.
Τρίτη συνεχόμενη ήττα για Σίξερς
Πριν από δύο εβδομάδες φαινόταν αδύνατον για τους Σιάτλ Σούπερ Σόνικς να προλάβουν την κούρσα των πλέι οφ. Ωστόσο, πλέον τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το Σιάτλ υποχρέωσε τη Φιλαδέλφεια στην τρίτη συνεχόμενη ήττα της, επικράτησε 93-89 και πλέον βρίσκεται σε απόσταση… βολής, τρεισήμισι παιχνίδια πίσω από τη Μινεσότα που είναι στην 8η θέση της Δύσης.
Οι Σίξερς έπαιζαν χωρίς τον Αλεν Αϊβερσον, πρώτο σκόρερ του ΝΒΑ και πρώτο στα κλεψίματα, ενώ δεν είχαν στον πάγκο τους τον Λάρι Μπράουν, ο οποίος ήταν για εξετάσεις σε νοσοκομείο της Φιλαδέλφεια και αναμένεται να επιστρέψει στα τεχνικά του καθήκοντα την Παρασκευή.
Πέντε παίκτες του Σιάτλ είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Βιν Μπέικερ να φτάνει τους 18.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions