Διευθυντικά στελέχη αποχωρούν για τη μετάδοση εκπομπής κατά του Μπερλουσκόνι
Την παραίτησή τους υπέβαλαν το Σάββατο δύο διευθυντικά στελέχη της RAI, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη μετάδοση από την ιταλική κρατική τηλεόραση συνέντευξης του συγγραφέα βιβλίου, με το οποίο ασκείται δριμεία κριτική στον αρχηγό της Forza Italia και υποψήφιο για τον πρωθυπουργικό θώκο στις εκλογές της 13ης Μαΐου, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
51
Την παραίτησή τους υπέβαλαν το Σάββατο δύο διευθυντικά στελέχη της RAI, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη μετάδοση από την ιταλική κρατική τηλεόραση συνέντευξης του συγγραφέα βιβλίου, με το οποίο ασκείται δριμεία κριτική στον αρχηγό της Forza Italia και υποψήφιο για τον πρωθυπουργικό θώκο στις εκλογές της 13ης Μαΐου, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Οι Αλμπέρτο Κόντρι και Τζανπιέρο Γκαμαλέρι, αμφότεροι προσκείμενοι στο χώρο της Κεντροδεξιάς, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το άκρως πολιτικοποιημένο πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο της RAI, έπειτα από τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε στη Forza Italia εξαιτίας της μετάδοσης της εν λόγω εκπομπής την περασμένη Τετάρτη.
Την οργή της ιταλικής Δεξιάς προκάλεσε η αναφορά στο βιβλίο «Το άρωμα του χρήματος», στο οποίο περιέχονται κατηγορίες για το πώς και από πού απέκτησε την περιουσία του ο βαρόνος των ιταλικών ΜΜΕ, ενώ γίνεται λόγος και για τις παράνομες διασυνδέσεις του Μπερλουσκόνι.
Στελέχη της Forza Italia χαρακτήρισαν «συκοφαντικό» και «επαίσχυντο» το περιεχόμενο της εβδομαδιαίας εκπομπής Satyricon που μεταδίδεται από το RΑI 2, και ζήτησαν την παραίτηση σύσσωμου του ΔΣ της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης.
Όπως αναφέρει την Κυριακή σε δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα La Stampa, αν και οι Κόντρι και Γκαμαλέρι υπέβαλαν την παραίτησή τους παραδεχόμενοι δημοσίως ότι ήταν λάθος η μετάδοση της εν λόγω συνέντευξης, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της RΑI, Ρομπέρτο Τζακάρια, αρνήθηκε να αποχωρήσει.
Σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera, ο Τζακάρια απέρριψε τις κατηγορίες ότι η εκπομπή είχε πολιτικά κίνητρα, αφήνοντας να εννοηθεί πως πολιτικά κίνητρα κρύβονται πίσω από την παραίτηση των δύο διευθυντικών στελεχών που ανήκουν στη Δεξιά. «Μπορούμε να υποθέσουμε ότι είναι μία αντανάκλαση του εξωτερικού πολιτικού κλίματος» υπογράμμισε ο Τζακάρια. Όπως αναφέρεται, πάντως, στο δημοσίευμα της Stampa, η μετάδοση της εκπομπής Satyricon αναβάλλεται επ αόριστον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ – Ιράν: Ποια είναι τα κύρια σημεία διαφωνίας στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου
- Η ΑΕΚ γιόρτασε στα μπουζούκια την κατάκτηση του πρωταθλήματος (vid)
- Το πραγματικό πρόβλημα με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί χρειάζεται βαθιά πολιτική αλλαγή και όχι απλώς κυβερνητική εναλλαγή
- Ασυμπτωματικός και χωρίς καμία ένδειξη ασθένειας ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό
- Οι ομάδες που θα συνθέσουν το ζευγάρι του επόμενου Betsson Super Cup Ελλάδας
- Βύρων Κοτζαμάνης: «Το 2060 οι Ελληνες θα είμαστε όσοι και τη δεκαετία του 1960 αλλά πολύ πιο μεγάλοι σε ηλικία»
- «Τόσο Πολύ»: Το νέο πρωτότυπο έργο της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια
- Ηράκλειο: Σοκ από τον βαρύ τραυματισμό της 28χρονης μητέρας 4 παιδιών – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442