Υπέρ του Γερμανού ΥΠΕΞ και ο Γκένσερ
Την υποστήριξή του προς την εξωτερική πολιτική που ασκεί, αλλά και την προσωπική του κάλυψη έναντι των «βολών» που δέχεται για το ακροαριστερό πολιτικό παρελθόν του προσέφερε τη Δευτέρα στον Γιόσκα Φίσερ ο πρώην υπουργός Εξωτερικών (επί 18 χρόνια) και θεωρούμενος ως «πάπας» της γερμανικής διπλωματίας, Χανς - Ντίτριχ Γκένσερ, με αφορμή την εκδήλωση για την επέτειο των 50 χρόνων από την επανίδρυση του ΥΠΕΞ στη μεταπολεμική Γερμανία.
25
Την υποστήριξή του προς την εξωτερική πολιτική που ασκεί, αλλά και την προσωπική του κάλυψη έναντι των «βολών» που δέχεται για το ακροαριστερό πολιτικό παρελθόν του προσέφερε τη Δευτέρα στον Γιόσκα Φίσερ ο πρώην υπουργός Εξωτερικών (επί 18 χρόνια) και θεωρούμενος ως «πάπας» της γερμανικής διπλωματίας, Χανς – Ντίτριχ Γκένσερ, με αφορμή την εκδήλωση για την επέτειο των 50 χρόνων από την επανίδρυση του ΥΠΕΞ στη μεταπολεμική Γερμανία.
«Αξιολογώ το σημερινό υπουργό Εξωτερικών στη βάση της εξωτερικής πολιτικής που ασκεί για τη χώρα μας και βλέποντας σαφώς ότι διασφαλίζεται η συνέχεια, δεν μπορώ παρά να τον υποστηρίζω και μάλιστα θερμά» τόνισε ο Γκένσερ, σε συνέντευξή του πριν από την εκδήλωση. Υπογράμμισε δε ότι ποτέ δεν ήταν της άποψης πως το πολιτικό παρελθόν του Φίσερ θα μπορούσε να τον καταστήσει ακατάλληλο να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Γερμανίας στο εξωτερικό.
Η παροχή υποστήριξης από τον Γκένσερ στον Φίσερ έχει και πολιτική σημασία όχι μόνο λόγω των αποστάσεων που έχει κρατήσει ο «πράσινος» υπουργός Εξωτερικών από την επί Γκένσερ γερμανική εξωτερική πολιτική στα Βαλκάνια, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP) διαχωρίζει τη θέση του έναντι του διαδόχου του, πρώην υπουργού Εξωτερικών Κλάους Κίνκελ. Ο τελευταίος έχει χαρακτηρίσει την πολιτική του Φίσερ «ανεπαρκή, αντιφατική, υποκριτική και αποτυχημένη».
Η σημερινή πανηγυρική τελετή, στην οποία ο Γιόσκα Φίσερ θα μιλήσει με θέμα «Η εξωτερική πολιτική της ενωμένης Γερμανίας: Προσδιορισμός γεωμετρικού τόπου και προγραμματική προοπτική», βρίσκεται, σύμφωνα με συνεργάτες του, στον «αστερισμό» της Ευρώπης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ – Ιράν: Ποια είναι τα κύρια σημεία διαφωνίας στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου
- Η ΑΕΚ γιόρτασε στα μπουζούκια την κατάκτηση του πρωταθλήματος (vids)
- Το πραγματικό πρόβλημα με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί χρειάζεται βαθιά πολιτική αλλαγή και όχι απλώς κυβερνητική εναλλαγή
- Ασυμπτωματικός και χωρίς καμία ένδειξη ασθένειας ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό
- Οι ομάδες που θα συνθέσουν το ζευγάρι του επόμενου Betsson Super Cup Ελλάδας
- Βύρων Κοτζαμάνης: «Το 2060 οι Ελληνες θα είμαστε όσοι και τη δεκαετία του 1960 αλλά πολύ πιο μεγάλοι σε ηλικία»
- «Τόσο Πολύ»: Το νέο πρωτότυπο έργο της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια
- Ηράκλειο: Σοκ από τον βαρύ τραυματισμό της 28χρονης μητέρας 4 παιδιών – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442