Ο στρατός επανεξετάζει τα εξοπλιστικά προγράμματα, δηλώνει ο Κιβρίκογλου
Η οικονομική κρίση που πλήττει την Τουρκία θα υποχρεώσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να επανεξετάσουν ορισμένα από τα εξοπλιστικά προγράμματα, υποστήριξε την Τρίτη ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, Χουσεΐν Κιβρίκογλου.
31
Η οικονομική κρίση που πλήττει την Τουρκία θα υποχρεώσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να επανεξετάσουν ορισμένα από τα εξοπλιστικά προγράμματα, υποστήριξε την Τρίτη ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, Χουσεΐν Κιβρίκογλου.
«Το τουρκικό νόμισμα έχει χάσει το 30% της αξίας του. Αυτό μας οδηγεί στην αναθεώρηση του προϋπολογισμού μας» δήλωσε ο στρατηγός Κιβρίκογλου, όπως αναφέρεται στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet. «Εξαιτίας αυτής της κατάστασης ενδέχεται να επανεξεταστεί η προτεραιότητα ορισμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων» προσέθεσε.
«Ένα πρόγραμμα που προβλεπόταν να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια μπορεί να περατωθεί σε τέσσερα» διευκρίνισε ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται να ακυρωθούν τα προγράμματα αυτά, αλλά θα καθυστερήσουν».
Η Τουρκία, που διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό στρατιωτών μετά τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, έχει ανακοινώσει ότι θα δαπανήσει τα επόμενα 30 χρόνια 150 δισ. δολάρια (55 τρισ. δρχ.) για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μεταξύ των εξοπλιστικών προγραμμάτων περιλαμβάνονται η αγορά 145 μαχητικών ελικοπτέρων, συνολικής αξίας τεσσάρων δισ. δολαρίων (1,5 τρισ. δραχμές), και η αγορά 1.000 αρμάτων μάχης αντί επτά δισ. δολαρίων (2,6 τρισ. δραχμές).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΗΠΑ – Ιράν: Ποια είναι τα κύρια σημεία διαφωνίας στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου
- Η ΑΕΚ γιόρτασε στα μπουζούκια την κατάκτηση του πρωταθλήματος (vid)
- Το πραγματικό πρόβλημα με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί χρειάζεται βαθιά πολιτική αλλαγή και όχι απλώς κυβερνητική εναλλαγή
- Ασυμπτωματικός και χωρίς καμία ένδειξη ασθένειας ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό
- Οι ομάδες που θα συνθέσουν το ζευγάρι του επόμενου Betsson Super Cup Ελλάδας
- Βύρων Κοτζαμάνης: «Το 2060 οι Ελληνες θα είμαστε όσοι και τη δεκαετία του 1960 αλλά πολύ πιο μεγάλοι σε ηλικία»
- «Τόσο Πολύ»: Το νέο πρωτότυπο έργο της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια
- Ηράκλειο: Σοκ από τον βαρύ τραυματισμό της 28χρονης μητέρας 4 παιδιών – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442