Ενθουσιασμένος ο Έρικσον από το ντεμπούτο του στην Αγγλία
Καλύτερο ντεμπούτο δεν θα μπορούσε να περιμένει ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας Σβεν Γκόραν Έρικσον. Ο Σουηδός συνδύασε την πρώτη του παρουσία στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας με την ευρεία νίκη, 3-0 επί των Ισπανών, και δεν δίστασε να δηλώσει ενθουσιασμένος από το πρώτο δείγμα γραφής της νέας του ομάδας.
Καλύτερο ντεμπούτο δεν θα μπορούσε να περιμένει ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας Σβεν Γκόραν Έρικσον. Ο Σουηδός συνδύασε την πρώτη του παρουσία στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας με την ευρεία νίκη, 3-0 επί των Ισπανών, και δεν δίστασε να δηλώσει ενθουσιασμένος από το πρώτο δείγμα γραφής της νέας του ομάδας.
«Τα παιδιά έκαναν σπουδαία δουλειά στον αγωνιστικό χώρο» δήλωσε ο Έρικσον, όπως μεταδίδει το BBC. «Με εξαίρεση το πρώτο εικοσάλεπτο, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και στον πρώτο μου αγώνα ήταν θαυμάσιο να βλέπω τόσο καλή απόδοση. Η Ισπανία, άλλωστε, είναι πολύ καλή ομάδα και δεν είναι εύκολο να ελέγξεις το ρυθμό του αγώνα αλλά και να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις να σκοράρεις».
Οι Αγγλοι υποδέχτηκαν εξίσου ενθουσιασμένοι το ντεμπούτο του Έρικσον, του πρώτου ξένου προπονητή στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας, μολονότι θα περιμένουν και τα επόμενα δείγματα της νέας εθνικής Αγγλίας, προκειμένου να εστιάσουν τις αγωνιστικές αλλαγές που επέφερε η παρουσία του.
«Μιλούσε λίγο περισσότερο προς τους παίκτες κατά τη διάρκεια του αγώνα» εξήγησε ο Έρικσον. «Περισσότερο τουλάχιστον από όσο συνήθιζα, αλλά ο αγώνα με την Ισπανία έδειξε πως έχουμε τις δυνατότητες να αποδώσουμε καλό ποδόσφαιρο και να πετυχαίνουμε όμορφα τέρματα».
Όπως τόνισε, μάλιστα, πρόθεσή του σε αυτό τον αγώνα ήταν να πραγματοποιήσει 11 αλλαγές, ώστε να δει όλους τους παίκτες του εν δράσει, αλλά οι Ισπανοί επέμειναν να οριστεί το επτά ως μάξιμουμ αριθμός αλλαγών.
Οι Ισπανοί, πάντως, έχουν συνδυάσει το όνομά τους με δύο συντριβές, στο ντεμπούτο των προπονητών δύο εθνικών ομάδων, οι οποίες μάλιστα είναι αντίπαλοι της Ελλάδας στον προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002: Η αρχή έγινε με τη Γερμανία, όταν στον πρώτο αγώνα της με το Ρούντι Φέλερ στην τεχνική της ηγεσία, οι Ισπανοί έχασαν 4-1 στο Αμβούργο, ενώ την Τετάρτη γνώρισαν την ήττα με τρία τέρματα διαφορά από την Αγγλία του Έρικσον στο Μπέρμιγχαμ.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Σέντρα στους προημιτελικούς του Champions League το βράδυ της Μ. Τρίτης (7/4), με τις αναμετρήσεις Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου και Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Άρσεναλ.
Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Ρεάλ Μαδρίτης (21:15) σε ένα ντέρμπι πρωτιάς στο ΣΕΦ, ενώ ο Παναθηναϊκός δίνει κρισιμότατο στην έδρα της Μπαρτσελόνα (21:30).
Ο Βινίσιους αναφέρθηκε στο θέμα του ρατσισμού στον αθλητισμό, στο μέλλον του στη Ρεάλ Μαδρίτης, τους δύο προπονητές που είχε φέτος, αλλά και στον Εμπαπέ.