Νεκρός ένας Παλαιστίνιος από τα αντίποινα των ΙσραηλινώνΑυτοσυγκράτηση ζητούν οι ΗΠΑ
Ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του το βράδυ της Δευτέρας και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης με πυραύλους που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Γάζα, σε αντίποινα για τη βομβιστική ενέργεια εναντίον σχολικού λεωφορείου. Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε την επίθεση στο σχολικό όχημα και κάλεσε τις δύο πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση.
30
Ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του το βράδυ της Δευτέρας και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης με πυραύλους που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Γάζα, σε αντίποινα για τη βομβιστική ενέργεια εναντίον σχολικού λεωφορείου. Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε την επίθεση στο σχολικό όχημα και κάλεσε τις δύο πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση.
Έκκληση για ηρεμία απηύθυνε και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάντλιν Ολμπράιτ, σημειώνοντας ότι με τη βία δεν θα επιλυθεί ποτέ το παλαιστινιακό ζήτημα.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, επανέλαβε απόψε την άποψη της κυβέρνησής του ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται η οργάνωση Φατάχ του Γιασέρ Αραφάτ. «Με τις αποψινές αεροπορικές επιθέσεις απαντήσαμε στις προκλήσεις των Παλαιστινίων» δήλωσε ο Mπαράκ κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται τα παιδιά που τραυματίστηκαν κατά την πρωινή έκρηξη στο σχολικό λεωφορείο.
Σε ανάλογους τόνους ήταν και η δήλωση του μόνιμου αντιπροσώπου του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη Γιεχούντα Λανκρί, ο οποίος απέρριψε την πρόταση του Γ.Αραφάτ περί ανάπτυξης ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στα παλαιστινιακά εδάφη, συμπληρώνοντας πως αυτό που προέχει είναι να σταματήσει η βία των Παλαιστινίων στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη.
Η Παλαιστινιακή Αρχή, από την πλευρά της, επανέλαβε ότι η επίθεση στο σχολικό λεωφορείο δεν είναι έργο της Φατάχ και απηύθυνε έκκληση προς τις αραβικές χώρες, τα μέλη της ΕΕ, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να πιέσουν το Ισραήλ να σταματήσει τις «βάρβαρες επιδρομές».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Δικαστής επικρίνει τον Τραμπ για τη «θρασύτατη» προσπάθειά του να συνεχίσει την κατασκευή της αίθουσας χορού
- Γαλλία: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά, αλλά «όχι με οποιοδήποτε τίμημα»
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442