Πολλά εντυπωσιακά νέα προϊόντα και σχέδια για το μέλλον παρουσίασε η εταιρεία φωτογραφικών ειδών Kodak στην έκθεση πληροφορικής Comdex. Η εταιρεία προσπαθεί να αναδιαμορφώσει το προφίλ της και να καθιερωθεί ως πρωτοπόρος στον τομέα της ψηφιακής φωτογραφίας.
Πολλά εντυπωσιακά νέα προϊόντα και σχέδια για το μέλλον παρουσίασε η εταιρεία φωτογραφικών ειδών Kodak στην έκθεση πληροφορικής Comdex. Η εταιρεία προσπαθεί να αναδιαμορφώσει το προφίλ της και να καθιερωθεί ως πρωτοπόρος στον τομέα της ψηφιακής φωτογραφίας.
Η παρουσίαση των προϊόντων της εταιρείας, που πλαισιώθηκε από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, όπως μετέδωσε το ZDNet, διότι η Kodak προετοιμάζει πολλά νέα προϊόντα, αλλά, ταυτόχρονα, αναπτύσσει νέες τεχνολογίες στο χώρο της ψηφιακής φωτογραφίας, που αντιστοιχεί σε μία αγορά που, σύμφωνα με αναλυτές, πρόκειται να γνωρίσει αλματώδη ανάπτυξη μέχρι το 2004.
Από τα προϊόντα που παρουσίασε η Kodak αξίζουν ιδιαίτερα να αναφερθούν μία κάμερα από την οποία ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει ασύρματα φωτογραφίες σε PC, αλλά και μία ψηφιακή κάμερα που μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες με ανάλυση πενταπλάσια από τις σημερινές.
Παρουσιάστηκε, επίσης, μία ενδιαφέρουσα τεχνολογία που ονομάζεται content, analysis and recognition, με την οποία οι χρήστες μπορούν να οργανώσουν τις φωτογραφίες τους με βάση διάφορα χαρακτηριστικά που θα ορίσουν οι ίδιοι. Η τεχνολογία καθιστά, για παράδειγμα, δυνατή την αναγνώριση του ίδιου προσώπου σε διαφορετικές φωτογραφίες.
Η Kodak παρουσίασε, ακόμα, οθόνες που βασίζονται στην τεχνολογία OLED (organic light electric diode). Οι οθόνες αυτές είναι ιδιαίτερα λεπτές και έχουν μεγαλύτερη λαμπρότητα από τις συμβατικές οθόνες LCD, ενώ επίσης καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.
Τέλος, παρουσιάστηκε μία κάμερα Advantix, η οποία χρησιμοποιεί κανονικό φιλμ, αλλά επιτρέπει στο χρήστη να δει τις φωτογραφίες του σε ψηφιακή οθόνη, αφού τις τραβήξει.