Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων στα χέρια των Ρεπουμπλικάνων
Ανεξάρτητα από το ποιος από τους δύο «μονομάχους» θα περάσει τελικά το κατώφλι του Λευκού Οίκου, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να διατηρήσει τον έλεγχο των δύο Σωμάτων του Κογκρέσου. Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ειδησεογραφικά δίκτυα, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν συγκεντρώσει την πλειοψηφία των εδρών που απαιτούνται για να «στεφθούν» και πάλι κυρίαρχοι στην αμερικανική Γερουσία.
51
Ανεξάρτητα από το ποιος από τους δύο «μονομάχους» θα περάσει τελικά το κατώφλι του Λευκού Οίκου, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να διατηρήσει τον έλεγχο των δύο Σωμάτων του Κογκρέσου. Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ειδησεογραφικά δίκτυα, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν συγκεντρώσει την πλειοψηφία των εδρών που απαιτούνται για να «στεφθούν» και πάλι κυρίαρχοι στην αμερικανική Γερουσία.
Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα που μεταδίδει το CNN, από τις 34 έδρες που κρίνονται στη Γερουσία σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, οι Δημοκρατικοί έχουν συγκεντρώσει 17 έδρες έναντι 15 που εξασφαλίζουν οι Ρεπουμπλικάνοι. Ωστόσο, στο σύνολο των 100 εδρών της Γερουσίας, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα διατηρεί προβάδισμα, εξασφαλίζοντας 50 έδρες έναντι 48 των Δημοκρατικών. Αυτή την ώρα, οι δύο πλευρές δίνουν μάχη, καθώς αναμένεται το αποτέλεσμα στις δύο τελευταίες έδρες.
Όσον αφορά στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν 216 έδρες, την ώρα που οι Δημοκρατικοί εξασφαλίζουν μόλις 207, ενώ αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για ακόμη δέκα έδρες.
Στον αγώνα για τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχει κερδίσει τις έδρες της Βιρτζίνια, της Πενσιλβάνια και της Νέας Υόρκης, ενώ έχει «παραδώσει» στους Δημοκρατικούς την έδρα της Οκλαχόμα.
Στην άλλη μάχη, αυτή για τον έλεγχο της Γερουσίας, οι Δημοκρατικοί συνέτριψαν τους Ρεπουμπλικάνους, με τη Χίλαρι Κλίντον να κερδίζει την έδρα της Νέας Υόρκης, επικρατώντας έναντι του Ρικ Λάτζιο με ποσοστό της τάξεως 55% έναντι 43%.
Στο Κονέκτικατ, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών, Τζο Λίμπερμαν, κατέφερε να επανεκλεγεί στη Γερουσία, ενώ την έδρα του Μισούρι για τη Γερουσία κατέκτησε ο εκλιπών Μελ Κάρναχαν, ο οποίος τον περασμένο μήνα έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα και δεν υπήρξε χρόνος για να αντικατασταθεί το όνομά του στα ψηφοδέλτια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Amazon εξαγοράζει την Globalstar για να ανταγωνιστεί το Starlink
- EE: «Καμπανάκι» για κράτος δικαίου, ελευθερία Τύπου και ανεξαρτησία δικαιοσύνης – Η έκθεση στη LIBE
- Βρέθηκε ο 6χρονος που είχε εξαφανιστεί από τη Βουλιαγμένη μετά από αρπαγή από τον πατέρα του
- ΠΑΟΚ: Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του συλλόγου
- H ληστεία που έκανε διάσημη τη «Μόνα Λίζα» γίνεται μιούζικαλ
- Νορβηγία: 14χρονος έκλεψε λεωφορείο και το οδήγησε 200 χιλιόμετρα φτάνοντας στη Σουηδία
- Τσιτσιπάς: «Να χτίσω ένα νικηφόρο σερί και να επιστρέψω εκεί που ανήκω»
- Ο Βιθέντε Ιμπόρα έκανε το ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442