Τηλεφωνικές επαφές Κλίντον με Μπαράκ και ΑραφάτΟι δύο ηγέτες αλληλοκατηγορούνται για τη βία</
Τηλεφωνική παρέμβαση στο Μεσανατολικό έκανε, την Πέμπτη, ο Μπιλ Κλίντον, μιλώντας με τους ηγέτες των δύο εμπλεκόμενων μερών (Μπαράκ και Αραφάτ), σε μια προσπάθεια να σταματήσει η βία. Ωστόσο, άκουσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και τον ηγέτη των Παλαιστινίων να παραπονούνται, ο καθένας για τη μη τήρηση της συμφωνίας από την απέναντι πλευρά.
29
Τηλεφωνική παρέμβαση στο Μεσανατολικό έκανε, την Πέμπτη, ο Μπιλ Κλίντον, μιλώντας με τους ηγέτες των δύο εμπλεκόμενων μερών (Μπαράκ και Αραφάτ), σε μια προσπάθεια να σταματήσει η βία. Ωστόσο, άκουσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και τον ηγέτη των Παλαιστινίων να παραπονούνται, ο καθένας για τη μη τήρηση της συμφωνίας από την απέναντι πλευρά.
Αφορμή για την αμερικανική πρωτοβουλία ήταν τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη στη Δυτική Όχθη και στόχος -όπως δήλωσε ο σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ για θέματα ασφαλείας, Σάντι Μπέργκερ- είναι η άσκηση πίεσης προς τις δύο πλευρές να βάλουν τα δυνατά τους ώστε τα φαινόμενα αυτά να τεθούν υπό έλεγχο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε προς τους δύο ηγέτες την ανησυχία του για τη συνέχιση της βίας και τους ενθάρρυνε να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα της πρόσφατης συνόδου στην Αίγυπτο για να επέλθει ειρήνη στην περιοχή. «Αναγνωρίζουμε ότι αυτή θα είναι μια καθημερινή διαδικασία» τόνισε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ενημερώνοντας τον Τύπο για τις δύο συνομιλίες.
Όσα, πάντως, πληροφορήθηκε ο Κλίντον από την άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής δεν πρέπει να ηχούσαν ευχάριστα. Ο Μπαράκ είχε δηλώσει νωρίτερα πως το Ισραήλ προσπαθεί να σταματήσει τη βία, όμως εκτίμησε πως οι Παλαιστίνιοι δεν προβαίνουν σε ανάλογες προσπάθειες. Ταυτόχρονα, η Παλαιστινιακή Αρχή (που συνεδρίασε αργά το βράδυ της Πέμπτης υπό τον Γιασέρ Αραφάτ) κατηγόρησε το Ισραήλ ότι δεν σέβεται τις ρυθμίσεις που προέκυψαν από τη σύνοδο του Σαρμ ελ Σέιχ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Συνταγή: Φρουτάλια
- Βροχές και αφρικανική σκόνη σήμερα
- Οι τροφές που τα βάζουν με το φούσκωμα
- Δύο οι διορισμοί του Μακάριου Λαζαρίδη στο Δημόσιο ως απόφοιτος Πανεπιστημίου, με πτυχίο από κολλέγιο «μαϊμού»
- Γιατί τα έργα της Φρίντα Κάλο δεν πρέπει να φύγουν από το Μεξικό
- Το ένα πράγμα που δεν κάνεις μετά το πρώτο ραντεβού
- Ενεργειακή κρίση: Η ΕΕ σκέπτεται να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας
- Μαίρη Κατράντζου και Ιζαμπέλα Ροσελίνι δημιουργούν αντικείμενα-φετίχ του στυλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442