Ευχαριστίες Ετζεβίτ σε Κλίντον για τη ματαίωση της ψηφοφορίας σχετικά με τη γενοκτονία των Αρμενίων
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπουλέντ Ετζεβίτ, ευχαρίστησε θερμά τον Μπιλ Κλίντον για την παρέμβασή του στο ζήτημα της αναγνώρισης ή μη της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα, Παρασκευή, και ο πνευματικός ηγέτης των Αρμενίων που ζουν στην Τουρκία, Μεσρόμπ Β, ο οποίος τόνισε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο.
30
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπουλέντ Ετζεβίτ, ευχαρίστησε θερμά τον Μπιλ Κλίντον για την παρέμβασή του στο ζήτημα της αναγνώρισης ή μη της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα, Παρασκευή, και ο πνευματικός ηγέτης των Αρμενίων που ζουν στην Τουρκία, Μεσρόμπ Β, ο οποίος τόνισε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται τον ανθρώπινο πόνο.
Στην επιστολή που έστειλε στον Αμερικανό πρόεδρο, ο Τούρκος πρωθυπουργός εκφράζει τη βεβαιότητα ότι, ύστερα από την εξέλιξη αυτή, οι σχέσεις των δύο χωρών θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο.
«Θα μείνετε στην ιστορία ως ο πλέον ειλικρινής φίλος της Τουρκίας» ανέφερε ο Μπ.Ετζεβίτ στο εν λόγω κείμενο.
Για το ίδιο ζήτημα έκανε δηλώσεις σήμερα και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ιλτέρ Τουρκμέν, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση να επιτρέψει την έρευνα των αρχείων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που αναφέρονται στη γενοκτονία.
«Σε διαφορετική περίπτωση, το παράδειγμα της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων θα ακολουθήσουν σύντομα και χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία» προειδοποίησε ο πρώην αρχηγός της τουρκικής διπλωματίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- «Τραυματισμένοι γονείς φώναζαν τα παιδιά τους» – Μαρτυρία από τη νύχτα των βομβαρδισμών στη Βηρυτό
- Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Τι κατέθεσε ο πατέρας του δράστη – «Σχεδίαζε επίθεση 5 ημέρες πριν»
- Οι προσπάθειες διασωστών και γιατρών να σώσουν τη Μυρτώ – Στο μικροσκόπιο οι κηλίδες αίματος στο Airbnb
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Τουρκία: Νεκρός από αιμορραγία ο 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
- Η ομολογία Λαζαρίδη για την ποινικά κολάσιμη πράξη της απάτης και η σκοπιμότητα (;) πίσω από την πρόθεση επανόρθωσης
- Τζέιμς Μποντ: Η Amazon MGM ανοίγει τα χαρτιά της – Tο στοίχημα των 8 δισ, o διάδοχος, το μεγάλο εμπόδιο
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Γεωργιάδη, ακόμη μια ευθεία και επικίνδυνη επίθεση στη Δικαιοσύνη και στο Κράτος Δικαίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442