Τρίτη 14 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Δυσαρέσκεια Κληρίδη για τα επικριτικά δημοσιεύματα<i>Ολοκληρώνεται ο τέταρτος γύρος των συνομιλι

Δυσαρέσκεια Κληρίδη για τα επικριτικά δημοσιεύματαΟλοκληρώνεται ο τέταρτος γύρος των συνομιλι

Ενοχλημένος εμφανίζεται ο πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, από τις αρνητικές αναφορές μερίδας του κυπριακού Τύπου που στρέφονται κατά του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου, και του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου της Κύπρου Μιχάλη Παπαπέτρου στην εφημερίδα Το Βήμα.

0

Ενοχλημένος εμφανίζεται ο πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, από τις αρνητικές αναφορές μερίδας του κυπριακού Τύπου που στρέφονται κατά του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Παπανδρέου, και του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου της Κύπρου Μιχάλη Παπαπέτρου στην εφημερίδα Το Βήμα.

«Ο πρόεδρος είναι ενοχλημένος από τις επιθέσεις που γίνονται ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση. Είναι πικραμένος, γιατί η Ελλάδα αποτελεί το μοναδικό μας στήριγμα, υποστηρίζει με συνέπεια την πολιτική μας για λύση μέσα στα πλαίσια των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, και άλλου είδους πληροφορίες δίνονται για σκοπούς παραπλάνησης» δηλώνει ο κ. Παπαπέτρου.


Αναφερόμενος στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες για το Κυπριακό, υπολογίζει ότι σε έξι μήνες έως ένα χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί η παρούσα διαδικασία των διαπραγματεύσεων και ο τερματισμός της θα συμπέσει με τη χρονική περίοδο κατά την οποία θα εξεταστεί η αίτηση ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.


Ο τέταρτος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών ολοκληρώνεται σήμερα, Δευτέρα, στη Νέα Υόρκη, δίχως οι δύο πλευρές να έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τις τέσσερις βασικές πτυχές του Κυπριακού: το εδαφικό, την ασφάλεια, το σύνταγμα και το θέμα των περιουσιών.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πέμπτος γύρος θα αρχίσει στις 20 Νοεμβρίου στη Γενεύη. Στο διάστημα που μεσολαβεί αναμένεται να επισκεφθούν τη Μεγαλόνησο ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο Ντε Σότο, καθώς και οι απεσταλμένοι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Απριλίου 2026
Cookies