H εταιρεία Aportis Technologies ανέπτυξε λογισμικό, με το οποίο είναι δυνατόν να βλέπει κανείς αρχεία σε φορμάτ PDF στους υπολογιστές παλάμης Palm.
To λογισμικό ονομάζεται AportisDoc PDF Converter και αποτελείται ουσιαστικά από δύο εφαρμογές: η μία τρέχει σε υπολογιστή γραφείου και μετατρέπει τα έγγραφα PDF σε τέτοια μορφή, ώστε να μπορούν να διαβαστούν από τον υπολογιστή χειρός, και η δεύτερη είναι εγκαταστημένη στον Palm και διαβάζει τα προετοιμασμένα αρχεία.
Ο πρόεδρος της Aportis, Ντέιβιντ Σάργκελ, δήλωσε ότι το λογισμικό μπορεί να διευκολύνει την ανάγνωση πολλών αρχείων σε Palm, όπως ηλεκτρονικών βιβλίων. Επίσης, υπάρχουν χιλιάδες αρχεία στο Internet σε φορμάτ PDF, τα οποία θα μπορούν στο εξής να διαβαστούν σε Palm.
Τo φορμάτ PDF (Portable Document Format) προέρχεται από την εταιρεία Adobe και επιτρέπει τη δημιουργία αρχείων που μπορούν να διαβαστούν σε διαφορετικές πλατφόρμες (Windows, Mac). Πάντως, κατά τη μετατροπή των αρχείων, το λογισμικό απαλείφει όσα δεδομένα δεν μπορούν να αναπαραχθούν από τους υπολογιστές χειρός Palm, όπως μετέδωσε το ZDNet τη Δευτέρα.