Επαναστατική κρέμα προστασίας από τις τσούχτρες
Επιστήμονες της ισραηλινής εταιρείας Nidaria Technology ανέπτυξαν μία κρέμα, με την οποία οι κολυμβητές μπορούν να προστατευτούν από τα τσιμπήματα της τσούχτρας. Οπως μετέδωσε τη Δευτέρα το BBC, τα συστατικά της νέας κρέμας προέρχονται από χημικά, τα οποία βασίζονται σε μία ουσία που χρησιμοποιούν τα ψάρια για να αυτοπροστατεύονται από τα τσιμπήματα
65
Επιστήμονες της ισραηλινής εταιρείας Nidaria Technology ανέπτυξαν μία κρέμα, με την οποία οι κολυμβητές μπορούν να προστατευτούν από τα τσιμπήματα της τσούχτρας. Οπως μετέδωσε τη Δευτέρα το BBC, τα συστατικά της νέας κρέμας προέρχονται από χημικά, τα οποία βασίζονται σε μία ουσία που χρησιμοποιούν τα ψάρια για να αυτοπροστατεύονται από τα τσιμπήματα
Οπως υπολογίζεται, περίπου 130 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο δέχονται την επίθεση τσούχτρας, η οποία προκαλεί εξανθήματα, πόνο και σε μερικές περιπτώσεις, όταν οι τσούχτρες είναι δηλητηριώδεις, ακόμα και θάνατο. Μία χημική ουσία στα ανθρώπινα κύτταρα απελευθερώνει ένα δηλητήριο από τα πλοκάμια της τσούχτρας μέσα από μικρές ακίδες που καρφώνονται στο δέρμα του θύματος.
Υπάρχουν περίπου 300 είδη τσούχτρας στον κόσμο και συναντώνται πιο συχνά στη Καραϊβική, στη Μεσόγειο και στις θάλασσες της Ασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν παραμείνει απλοί οργανισμοί εδώ και 700 εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης. Δεν διαθέτουν κόκαλα και μυώνες, δεν βλέπουν και δεν ακούν, αλλά έχουν ένα πολύ ανεπτυγμένο σύστημα για να τσιμπούν. Επειδή δεν κολυμπούν καλά, πολλές φορές πέφτουν πάνω σε άτυχους κολυμβητές, με τα γνωστά οδυνηρά αποτελέσματα.
Η Nidaria διαπραγματεύεται ήδη με εταιρείες κατασκευής αντηλιακών, με σκοπό τη δημιουργία ενός προϊόντος που θα συνδυάζει την προστασία από τον ήλιο με την προστασία από τις τσούχτρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ex Machina: Πόσο «επιστημονική φαντασία» είναι σήμερα η ταινία του 2014;
- Μπορούμε να «τεστάρουμε» τη μακροζωία σε 10 δευτερόλεπτα;
- Η Τζένιφερ Λόρενς αποκαλύπτει τον «μοναδικό» ρόλο που ήθελε και τελικά πήρε η φίλη της, Έμα Στόουν
- Ο θάνατος μιας ιδεολογίας: Μπορεί ο Τσαβισμός να επιβιώσει μετά την απαγωγή του Μαδούρο;
- Πούτιν, Σι και Τραμπ χωρίζουν τον κόσμο στα τρία
- Η συμφωνία ΕΕ-Mercosur και ο παράγοντας ανταγωνισμός στο πιάτο μας – Φτηνό κρέας, πικρή επίγευση
- Μπεν Χότζες: «Δεν πρόκειται να δούμε μια στρατιωτική εισβολή στη Γροιλανδία»
- Το ηλεκτρονικό εμπόριο έσπασε ρεκόρ στις ΗΠΑ – Τι ψώνισαν οι Αμερικάνοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)





















































![Φορτηγό με συνθήματα για το Ιράν χτύπησε φιλομοναρχικούς διαδηλωτές στο Λος Άντζελες [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/photo-collage.png-14-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442