Μνημόσυνο για τα τέσσερα χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου
Τελέστηκε στις δέκα το πρωί της Παρασκευής στο Α Νεκροταφείο Αθηνών μνημόσυνο για τα τέσσερα χρόνια από το θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Το φετινό μνημόσυνο είναι το πρώτο που τελούν από κοινού η σύζυγος του εκλιπόντος πολιτικού, Δήμητρα Παπανδρέου, η οικογένειά του και το ΠΑΣΟΚ.
61
Τελέστηκε στις δέκα το πρωί της Παρασκευής στο Α Νεκροταφείο Αθηνών μνημόσυνο για τα τέσσερα χρόνια από το θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Το φετινό μνημόσυνο είναι το πρώτο που τελούν από κοινού η σύζυγος του εκλιπόντος πολιτικού, Δήμητρα Παπανδρέου, η οικογένειά του και το ΠΑΣΟΚ.
Στην τελετή παρέστησαν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, υπουργοί, μέλη του εκτελεστικού γραφείου, κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πολλοί φίλοι του Ανδρέα Παπανδρέου. Το γεγονός στάθηκε αφορμή για πολιτικές δηλώσεις από τον πρωθυπουργό και στελέχη της κυβέρνησης σχετικά με τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας.
Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αναφέρθηκε στις βάσεις που έθεσε ο Ανδρέας Παπανδρέου για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας, ενώ τόνισε ότι ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ έβαλε τα θεμέλια για να πετύχουμε την είσοδό μας στην ΟΝΕ σήμερα και το σύνθημά του Η Ελλάδα στους Ελληνες έδωσε το στίγμα της ισχυρής Ελλάδας.
Σχετική με το κλίμα των ημερών υπήρξε η δήλωση του Νίκου Σηφουνάκη για τη σοβούσα κρίση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Ιεραρχία της Εκκλησίας, ενώ υπενθύμισε στην τελευταία ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν από 19 χρόνια επέβαλε το αυτόματο διαζύγιο και καθιέρωσε τον πολιτικό γάμο.
Λιγότερο πολιτικές και περισσότερο συναισθηματικές υπήρξαν οι δηλώσεις άλλων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, όπως εκείνη του Γεράσιμου Αρσένη, ο οποίος έκανε λόγο για ημέρα συγκίνησης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι μας λείπει ο Ανδρέας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Ακυρώθηκε το γκολ του Γιαζίτσι στο 98’ (vid)
- Tα νέα σενάρια για πετρέλαιο και στασιμοπληθωρισμό
- Θεσσαλονίκη: Άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από δύσβατο σημείο – Μεταφορά μέσω θαλάσσης
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η «καυτή πατάτα» για το Μαξίμου και η «βροχή» αιτημάτων για πρόωρες κάλπες
- «Φιλαράκια» – Η Λίζα Κούντροου λάτρεψε τη Φοίβη
- Σερβία και Ουγγαρία ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν αμερικανικά εκρηκτικά σε ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου
- Economist: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος του private credit – Ορατή μια νέα κρίση στην παγκόσμια οικονομία;
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του FA Cup για τα «Παγώνια»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442