Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 12o
Ο Μπασάρ θα διεκδικήσει τα Υψίπεδα του Γκολάν, αναφέρει ο συριακός Τύπος

Ο Μπασάρ θα διεκδικήσει τα Υψίπεδα του Γκολάν, αναφέρει ο συριακός Τύπος

Η επίσημη κυβερνητική εφημερίδα της Συρίας Teshreen διαβεβαιώνει σε δημοσίευμά της την Παρασκευή ότι ο Μπασάρ αλ-Ασαντ θα συνεχίσει την πολιτική του πατέρα του Χάφεζ αλ-Ασαντ, διεκδικώντας την επιστροφή ολόκληρου του Γκολάν που κατελήφθη από το Ισραήλ το 1967.

48

Η επίσημη κυβερνητική εφημερίδα της Συρίας Teshreen διαβεβαιώνει σε δημοσίευμά της την Παρασκευή ότι ο Μπασάρ αλ-Ασαντ θα συνεχίσει την πολιτική του πατέρα του Χάφεζ αλ-Ασαντ, διεκδικώντας την επιστροφή ολόκληρου του Γκολάν που κατελήφθη από το Ισραήλ το 1967.

Ο στρατηγός δόκτωρ Μπασάρ θα υποστηριχθεί από το σύνολο του συριακού λαού τονίζει η εφημερίδα, όργανο του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ. Στο σχετικό άρθρο προστίθεται: Η Συρία βρίσκεται σε καλά χέρια και οι Σύροι, ενώ θρηνούσαν για το θάνατο του προέδρου τους, ενέκριναν ομόφωνα το στρατηγό Μπασάρ αλ-Ασαντ για να συνεχίσει την αποστολή και να καθοδηγήσει τη Συρία στη φάση αυτή, την πιο επικίνδυνη της σύγχρονης ιστορίας της.


Η Δαμασκός αξιώνει την πλήρη επιστροφή των Υψιπέδων του Γκολάν που καταλήφθηκαν από το Ισραήλ στον πόλεμο του 1967 ως όρο για τη σύναψη ειρήνης.


Την ίδια ώρα, ο εξόριστος αδελφός του εκλιπόντος προέδρου της Συρίας Ριφάτ φέρεται να παραιτείται από τη διεκδίκηση της προεδρίας της χώρας, λίγες μόνο ημέρες μετά την απειλή ότι θα προβεί σε πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης του Μπασάρ.


Οπως μετέδωσε το BBC την Τετάρτη, ο γιος του -ιδιοκτήτης δορυφορικού καναλιού με έδρα το Λονδίνο- τόνισε σε δηλώσεις του ότι ο Ριφάτ δεν επιθυμεί να γίνει πρόεδρος της χώρας και πως μόνη φιλοδοξία του είναι να δώσει στο λαό της Συρίας ελευθερία και δημοκρατία.


Εν τω μεταξύ, πέρα από τα σοβαρά πολιτικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο Μπασάρ με την άνοδό του στην εξουσία, μία σημαντική μερίδα πολιτών περιμένει από αυτόν να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της κοινωνίας. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες της Συρίας περιμένουν από το νέο πρόεδρο, ο οποίος έχει σπουδάσει στη Δύση, να λάβει μέτρα προκειμένου να βελτιώσει τη θέση τους στην κοινωνία.


Μολονότι οι γυναίκες στη Συρία απολαμβάνουν πολύ περισσότερες ελευθερίες και δικαιώματα από την πλειονότητα των γυναικών στις αραβικές χώρες, απέχουν πολύ ακόμη από το να κατέχουν την ίδια θέση με τους άνδρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies