Σκληρή επίθεση Κακλαμάνη κατά της Ιεραρχίας – Ολα έτοιμα στη Θεσσαλονίκη για τη λαοσύναξη
Δριμύτατη επίθεση εναντίον των κύκλων της Εκκλησίας που καπηλεύονται τα αγνά αισθήματα και την πίστη του λαού εξαπέλυσε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνη, με αφορμή το συλλαλητήριο της Εκκλησίας στη Θεσσαλονίκη. Λίγες ώρες αργότερα, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μετέβη στη συμπρωτεύουσα, όπου θα μιλήσει το βράδυ στο πλήθος των πιστών, στην πλατεία Αριστοτέλους, την ώρα που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα τοποθετείται επισήμως για το εάν πρέπει ή όχι να εμπλακεί η ΕΕ στο πρόβλημα των ταυτοτήτων στην Ελλάδα.
37
Δριμύτατη επίθεση εναντίον των κύκλων της Εκκλησίας που καπηλεύονται τα αγνά αισθήματα και την πίστη του λαού εξαπέλυσε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνη, με αφορμή το συλλαλητήριο της Εκκλησίας στη Θεσσαλονίκη. Λίγες ώρες αργότερα, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μετέβη στη συμπρωτεύουσα, όπου θα μιλήσει το βράδυ στο πλήθος των πιστών, στην πλατεία Αριστοτέλους, την ώρα που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα τοποθετείται επισήμως για το εάν πρέπει ή όχι να εμπλακεί η ΕΕ στο πρόβλημα των ταυτοτήτων στην Ελλάδα.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9,61 ο κ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε πρόκληση κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος το γεγονός ότι συζήτησαν οι ιεράρχες το ενδεχόμενο εμπλοκής στο πρόβλημα των ταυτοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου καθώς και τον εξαναγκασμό του σε παραίτηση, προκειμένου να προκληθεί πολιτική κρίση.
Είπε ότι υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας που δεν υπακούει στους νόμους και το Σύνταγμα και καυχιέται γι αυτό. Κατήγγειλε ότι η πίστη έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης και καπηλείας και σημείωσε πως δεν μπορούν να μιλούν για την πατρίδα άνθρωποι που δεν πολέμησαν για την πατρίδα, δεν μπορούν να μιλούν για τη θρησκεία αυτοί που την καπηλεύονται και δεν μπορούν να μιλούν για την οικογένεια άνθρωποι που δεν θέλουν να κάνουν οικογένεια.
Σε δηλώσεις του στον ίδιο σταθμό, ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης υποστήριξε ότι η Ορθοδοξία κινδυνεύει από τους Ιεράρχες και τον πολιτικό τους λόγο.
Σχολιάζοντας τη στάση ορισμένων πολιτικών, δήλωσε ότι όσοι πολιτικοί κινούνται με βάση τη συνείδησή τους έχουν καλώς, αλλά είναι κατακριτέοι όσοι υποστηρίζουν τη θέση της Ιεραρχίας για ψηφοθηρικούς λόγους.
Ετοιμη η Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο
Στη Θεσσαλονίκη όλα είναι έτοιμα για τη λαοσύναξη που οργανώνει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους.
Στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης έχει τοποθετηθεί ήδη εξέδρα ύψους πέντε μέτρων και μήκους 24 μέτρων, από όπου ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος θα μιλήσει στις 7 μ.μ. προς το πλήθος των πιστών, ενώ 30 ιεράρχες θα παρακολουθήσουν από την εξέδρα τη συγκέντρωση. Από το μεσημέρι αναμένεται να αρχίσουν να καταφθάνουν λεωφορεία -υπολογίζεται να έλθουν γύρω στα εξακόσια- από όλη την Ελλάδα, ενώ για την αποτροπή κυκλοφοριακών προβλημάτων η Τροχαία έχει λάβει αυστηρά μέτρα. Από τις 5 μ.μ., όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης, ενώ, σύμφωνα με τους χωροταξικούς σχεδιασμούς των οργανωτών, το πλήθος θα αναπτυχθεί στην πλατεία Αριστοτέλους μέχρι το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, στις οδούς Μητροπόλεως, Τσιμισκή και τη λεωφόρο Νίκης, στα τμήματά τους που περικλείονται από την Αγίας Σοφίας έως την πλατεία Ελευθερίας.
Από την πλευρά της Αστυνομίας τονίζεται ότι η παρουσία των δυνάμεών της θα είναι διακριτική.
Στη συμπρωτεύουσα ο Χριστόδουλος
Περιμένουμε πολύ κόσμο, και αυτοί που θα έλθουν θα εκπροσωπήσουν και άλλους τόσους, που δεν μπορούν να έλθουν δήλωσε ο κ. Χριστόδουλος κατά την είσοδό του στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, όπου κατέλυσε μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι.
Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος παρέθεσε γεύμα στους μητροπολίτες της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι έχουν έλθει στη Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο.
Το θέμα των ταυτοτήτων στο Ευρωκοινοβούλιο
Την ώρα που στη Θεσσαλονίκη θα διεξάγεται το συλλαλητήριο, στο Στρασβούργο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να τοποθετηθεί επίσημα εάν και κατά πόσο εμπλέκεται η ΕΕ στο θέμα των ταυτοτήτων των κρατών-μελών καθώς και στο ζήτημα της αναγραφής του θρησκεύματος.
Τη συζήτηση έχει προκαλέσει σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του Συνασπισμού, Αλέκου Αλαβάνου, που είχε κατατεθεί πριν από καιρό και συνέπεσε, όπως αναφέρει ο ίδιος, να εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη προς συζήτηση σήμερα το απόγευμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ 0-1: Η Κυριακή της ΑΕΚ
- Ακυρώθηκε το γκολ του Γιαζίτσι στο 98’ (vid)
- Tα νέα σενάρια για πετρέλαιο και στασιμοπληθωρισμό
- Θεσσαλονίκη: Άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από δύσβατο σημείο – Μεταφορά μέσω θαλάσσης
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η «καυτή πατάτα» για το Μαξίμου και η «βροχή» αιτημάτων για πρόωρες κάλπες
- «Φιλαράκια» – Η Λίζα Κούντροου λάτρεψε τη Φοίβη
- Σερβία και Ουγγαρία ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν αμερικανικά εκρηκτικά σε ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου
- Economist: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος του private credit – Ορατή μια νέα κρίση στην παγκόσμια οικονομία;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442